chicken




Hello Everyone! 

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I Can Tell You How To Make Barbeque Chicken Drumsticks.

Ingredients :

  - 16 chicken drumsticks

For the marinade :

  - 1½ tbs of tomato sauce or tomato puree
  - 14 ml of soy sauce
  - 1 tbs of balsamic vinegar
  - 1 tbs of honey
  - 1½ tbs of brown sugar
  - 1 tsp of wholegrain mustard
  - 1 tsp of Dijon mustard
  - 1 orange, juice and zest
  - black pepper to taste


Method :

1. Firstly, Mix all the marinade ingredients together in a large bowl & season well with pepper

2. Place the chicken drumsticks into the bowl & stir around until all the drumsticks Are coated with the Sauce.

3. Cover the bowl with cling film and place it on the bottom shelf of The fridge to Marinate for a couple of hours.

4. Light the Barbeque/preheat the oven to 200°C - 400°F - GaseMark 6

5. Cook the chicken for at least 30 minutes turning regularly to make sure that the chicken cooks evenly on all sides.

6. Before serve, check that the chicken is properly cooked remove it from the heat, and cutting into the thickest part of it with a clean knife to ensure that it is piping hot all the way through and there is no pink meat remaining and the juices run clear.


Also Available In Hindi Language :-


सामग्री :


  - 1  चम्मच टमाटर सॉस या टमाटर प्यूरी 
  -14 मिलीलीटर सोया सॉस
  - 1  चम्मच बेल्समिक सिरका के 
  - 1  चम्मच शहद
  - 1  चम्मच ब्राउन शुगर
  - 1  चम्मच साबुत अनाज सरसों का 
  - 1  चम्मच डीजोन सरसों
  - 1  नारंगी, रस और ज़ेस्ट
  - काली मिर्च स्वाद के लिए




तरीका :


1. सबसे पहले, एक बड़े कटोरे में सभी मैरिनेड सामग्री को एक साथ मिलाएं और काली मिर्च के साथ अच्छी तरह से मिलाएं

2. कटोरे में चिकन ड्रमस्टिक्स रखें और चारों ओर हिलाएं जब तक किसभी ड्रमस्टिक सॉस के साथ लेपित न हों।

3. कटिंग फिल्म के साथ कटोरे को कवर करें और फ्रिज के निचले शेल्फ  पर एक दो घंटे के लिए मैरीनेट करें।

4. 200 डिग्री सेल्सियस - 400 डिग्री फ़ारेनहाइट - 6 मार्क ओवन को प्रीहीट  करें

5. चिकन को कम से कम 30 मिनट के लिए पकाएं नियमित  रूप  से सुनिश्चित करें कि चिकन सभी तरफ समान रूप से पकता है।

6. सर्व करने से पहले, जांच लें कि चिकन को अच्छी  तरह  से  गर्म  करके  निकाल दिया गया है और इसे साफ चाकू से  काटकर  इसके सबसे  मोटे  हिस्से  में काट दिया गया है ताकि यह सुनिश्चित हो सके कि यह पूरी तरह    से गर्म हो रहा है और कोई गुलाबी मांस शेष नहीं है रस साफ निकलता है।

                   
"Thank  You  For  The  Reading Article"