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besan



ingredients:

1 cup basin
1 cup of water
3/4 cup yogurt
1/2 teaspoon salt
1/4 teaspoon turmeric
1 tablespoon green chili paste
A pinch hinge
1 tablespoon oil


For support:

2 tablespoons oil
1 tsp rye
1 tablespoon sesame seeds
Pinch hinge
Green chilies (chopped)
2 whole red chilies
8-10 pinch of salted leaves


Method:

This is the famous fame of Gujarati and it will be done in 10-12 minutes. Take the basin in a bowl first. Then take yogurt in it. Soak the yogurt a little. Then add water to it. Then take the hing, turmeric, chili paste, asafoetida, oil and mix everything with a hand blender. You can also mix by hand. Its thin creek will be ready. Then heat another cauldron and add this coconut to the slow gas and stir it constantly. Its thickness is slightly thinner than Bhajiya's batter so turn off the gas. It's been 10 minutes since the pudding was exhausted. Then check it by spreading it behind a dish. If properly smoothed and not clipped in hand, then you are ready to go. Then sprinkle it with a little oil on the back of the greased plate with oil, spreading it to a warm speed, with a little 3-4 tablespoons. Spread as thin as possible. Then it cools down and slowly cuts its roll. Then take it to a plate.

For support:

Heat oil in a Kadai, take rye, asafoetida, sesame seeds, green chilies, whole red chilies, cinnamon leaves and pour it on a plate. The bus is ready to sour your delicacy. You can also add coriander from above.



Also Available in hindi:

सामग्री:


1 कप बेसिन

1 कप पानी

3/4 कप दही

1/2 चम्मच नमक

1/4 चम्मच हल्दी

1 बड़ा चम्मच हरी मिर्च का पेस्ट

एक चुटकी काज

1 बड़ा चम्मच तेल





समर्थन के लिए:



2 बड़े चम्मच तेल

1 चम्मच राई

1 बड़ा चम्मच तिल

पिंच काज

हरी मिर्च (कटी हुई)

2 साबुत लाल मिर्च

8-10 चुटकी नमकीन पत्तियां





तरीका:


यह गुजराती की प्रसिद्ध प्रसिद्धि है और यह 10-12 मिनट में किया जाएगा। पहले एक कटोरे में बेसिन लें। फिर इसमें दही लें। दही को थोड़ा सा सोख लें। फिर इसमें पानी मिलाएं। फिर हिंग, हल्दी, मिर्च का पेस्ट, हींग, तेल लें और एक हाथ ब्लेंडर के साथ सब कुछ मिलाएं। आप हाथ से भी मिला सकते हैं। इसकी पतली शिकंजी तैयार हो जाएगी। फिर एक और गोभी को गर्म करें और इस नारियल को धीमी गैस पर डालें और इसे लगातार हिलाएं। इसकी मोटाई भजिया के बैटर से थोड़ी पतली है इसलिए गैस बंद कर दें। हलवा ख़त्म होने में 10 मिनट लगे हैं। फिर इसे एक डिश के पीछे फैलाकर चेक करें। यदि ठीक से चिकना किया गया है और हाथ में क्लिप नहीं है, तो आप जाने के लिए तैयार हैं। फिर तेल के साथ बढ़ी हुई प्लेट की पीठ पर थोड़ा सा तेल छिड़कें, इसे गर्म गति से फैलाएं, थोड़ा 3-4 बड़े चम्मच के साथ। जितना संभव हो उतना पतला फैलाएं। फिर यह ठंडा हो जाता है और धीरे-धीरे इसके रोल को काट देता है। फिर इसे एक प्लेट में ले जाएं।


समर्थन के लिए:


एक कड़ाई में तेल गरम करें, राई, हींग, तिल, हरी मिर्च, साबुत लाल मिर्च, दालचीनी के पत्ते लें और इसे एक प्लेट में डालें। बस, आपकी विनम्रता का स्वाद लेने के लिए तैयार है। आप ऊपर से धनिया भी डाल सकते हैं।




Eat Thoughtfully, Live Joyfully..!


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