Hello Everyone!

Welcome To My Blog For Change Your Cooking Style With Delicious Taste.


The Destination For Delicious Food, With Definitive Recipes.


chicken



Content:

500 gm Chicken
1 tsp curd
1 tsp Lobo juice
1 onion
2 tsp red chilies
2 tsp ginger garlic paste
5-6 tsp batter
2 tsp cream
3-4 min
1 tsp hot spent
3-4 green chilies
1/2 tsp turmeric
2 tsp cumin powder
2 tsp coriander powder
Taste of salt


Method:


1. Take chicken pieces first and clean them thoroughly with water. After doing this, add ginger garlic paste, lemon juice, black pepper, salt, yogurt in a vessel and mix it well by adding a paste fair and chicken pieces in it. Make sure that the paste on the chicken pieces is well wrapped.

2. After doing this, add kinds of butter and chopped onion in the pan and when the onion becomes lightly golden, add the remaining spices and tomatoes and mix all the mixture well.

3. Now take a kadhai and add the kinds of butter and pieces of chicken in it and fry them till the chicken pieces get sorted. When the chicken pieces become soft after running for a while, then the onion is a tomato paste, mixed well and well.

4. Now mix all the mixture well and slow down the gas. Keep the pan covered. After doing this, leave the SE to cook for a while.
Turn off the gas after some time. Now serve hot after removing hot butter chicken and adding coriander leaves and cream.



Also Available in Hindi:



सामग्री:


500 ग्राम चिकन

1 चम्मच दही

1 चम्मच लोबो का रस

1 प्याज

2 चम्मच लाल मिर्च

2 चम्मच अदरक लहसुन का पेस्ट

5-6 टीस्पून बैटर

2 चम्मच क्रीम

3-4 मि

1 चम्मच गर्म खर्च

3-4 हरी मिर्च

1/2 छोटा चम्मच हल्दी

2 चम्मच जीरा पाउडर

2 टी स्पून धनिया पाउडर

नमक का स्वाद





तरीका:



1. सबसे पहले चिकन के टुकड़े लें और उन्हें पानी से अच्छी तरह साफ करें। ऐसा करने के बाद, एक बर्तन में अदरक लहसुन का पेस्ट, नींबू का रस, काली मिर्च, नमक, दही डालें और उसमें एक पेस्ट मेला और चिकन के टुकड़े डालकर अच्छी तरह मिलाएँ। सुनिश्चित करें कि चिकन के टुकड़ों पर पेस्ट अच्छी तरह से लपेटा गया है।

2. ऐसा करने के बाद, पैन में मक्खन और कटा हुआ प्याज डालें और जब प्याज हल्का सुनहरा हो जाए, तो बचा हुआ मसाला और टमाटर डालें और सभी मिश्रण को अच्छी तरह मिलाएँ।

3. अब एक कढ़ाही लें और इसमें मक्खन के प्रकार और चिकन के टुकड़े डालें और इन्हें तब तक भूनें जब तक कि चिकन के टुकड़े छँट न जाएँ। जब चिकन के टुकड़े थोड़ी देर चलने के बाद नरम हो जाते हैं, तो प्याज टमाटर का पेस्ट है, अच्छी तरह से मिलाया जाता है।

4. अब सभी मिश्रण को अच्छे से मिलाएं और गैस को धीमा कर दें। पैन को ढक कर रखें। ऐसा करने के बाद, एसई को थोड़ी देर पकाने के लिए छोड़ दें।

कुछ देर बाद गैस बंद कर दें। अब गर्म बटर चिकन को निकालकर धनिया पत्ती और क्रीम डालकर सर्व करें।