Hello Everyone!
Welcome To My Blog For Change Your Cooking Style With Delicious Taste.
Ingredients:
Maida 1 cup + sprinkles
Fresh yeast/yeast 1/2 tablespoon
Powdered sugar 2 tablespoons
Chas 1/2 (half) cup
Baking powder 1/2 teaspoon
Dark Chocolate 1/2 cup
To sprinkle fennel wrapped in sugar
Method:
Step 1
Strain the flour into a bowl, add yeast, PC sugar, chase, and baking powder and mix well. Then add butter and knead the soft dough until it swells.
Step 2
Knead the dough again and sprinkle some flour on it. Roll out the dough ½ inch thick and cut a mini donut from the donut arch.
Step 3
Heat the oil in a pan as needed and fry these donuts on medium heat until they turn golden.
Step 4
Pour the melted chocolate into a bowl and dip the donut in it until the chocolate is well poured over them and then sprinkle sugar fennel seeds over them.
Step 5
Serve immediately by placing the donut on a serving plate.
Recipe Also Available in Hindi:
सामग्री:
मैदा 1 कप + छिड़क
ताजा खमीर / खमीर 1/2 बड़ा चम्मच
पीसा हुआ चीनी 2 बड़े चम्मच
चास 1/2 (आधा) कप
बेकिंग पाउडर 1/2 चम्मच
डार्क चॉकलेट 1/2 कप
चीनी में लिपटे सौंफ को छिड़कने के लिए
तरीका:
चरण 1
एक कटोरे में आटा तनाव, खमीर, पीसी चीनी, चेस, और बेकिंग पाउडर जोड़ें और अच्छी तरह से मिलाएं। फिर मक्खन जोड़ें और नरम आटा गूंध करें जब तक यह सूज न जाए।
चरण 2
फिर से आटा गूंधें और उस पर कुछ आटा छिड़कें। आटा thick इंच मोटा रोल करें और डोनट आर्च से एक मिनी डोनट काट लें।
चरण 3
कड़ाही में आवश्यकतानुसार तेल गरम करें और इन दानों को मध्यम आँच पर सुनहरा होने तक तलें।
चरण 4
पिघली हुई चॉकलेट को एक कटोरे में डालें और उसमें डोनट डुबोएं जब तक कि चॉकलेट उनके ऊपर अच्छी तरह से न चढ़ जाए और फिर उनके ऊपर चीनी सौंफ के बीज छिड़क दें।
चरण 5
डोनट को एक सर्विंग प्लेट पर रखकर तुरंत परोसें।
Eat Thoughtfully, Live Joyfully..!
Don't Miss:
The Choco Lava Cake Recipe!
Welcome To My Blog For Change Your Cooking Style With Delicious Taste.
The Destination For Delicious Food, With Definitive Recipes.
Ingredients:
Maida 1 cup + sprinkles
Fresh yeast/yeast 1/2 tablespoon
Powdered sugar 2 tablespoons
Chas 1/2 (half) cup
Baking powder 1/2 teaspoon
Dark Chocolate 1/2 cup
To sprinkle fennel wrapped in sugar
Method:
Step 1
Strain the flour into a bowl, add yeast, PC sugar, chase, and baking powder and mix well. Then add butter and knead the soft dough until it swells.
Step 2
Knead the dough again and sprinkle some flour on it. Roll out the dough ½ inch thick and cut a mini donut from the donut arch.
Step 3
Heat the oil in a pan as needed and fry these donuts on medium heat until they turn golden.
Step 4
Pour the melted chocolate into a bowl and dip the donut in it until the chocolate is well poured over them and then sprinkle sugar fennel seeds over them.
Step 5
Serve immediately by placing the donut on a serving plate.
Recipe Also Available in Hindi:
सामग्री:
मैदा 1 कप + छिड़क
ताजा खमीर / खमीर 1/2 बड़ा चम्मच
पीसा हुआ चीनी 2 बड़े चम्मच
चास 1/2 (आधा) कप
बेकिंग पाउडर 1/2 चम्मच
डार्क चॉकलेट 1/2 कप
चीनी में लिपटे सौंफ को छिड़कने के लिए
तरीका:
चरण 1
एक कटोरे में आटा तनाव, खमीर, पीसी चीनी, चेस, और बेकिंग पाउडर जोड़ें और अच्छी तरह से मिलाएं। फिर मक्खन जोड़ें और नरम आटा गूंध करें जब तक यह सूज न जाए।
चरण 2
फिर से आटा गूंधें और उस पर कुछ आटा छिड़कें। आटा thick इंच मोटा रोल करें और डोनट आर्च से एक मिनी डोनट काट लें।
चरण 3
कड़ाही में आवश्यकतानुसार तेल गरम करें और इन दानों को मध्यम आँच पर सुनहरा होने तक तलें।
चरण 4
पिघली हुई चॉकलेट को एक कटोरे में डालें और उसमें डोनट डुबोएं जब तक कि चॉकलेट उनके ऊपर अच्छी तरह से न चढ़ जाए और फिर उनके ऊपर चीनी सौंफ के बीज छिड़क दें।
चरण 5
डोनट को एक सर्विंग प्लेट पर रखकर तुरंत परोसें।
Eat Thoughtfully, Live Joyfully..!
Don't Miss:
The Choco Lava Cake Recipe!
0 Comments