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  • If you want, you can also add spices at the time of frying to make this delicious dish more delicious. The method of making everyone is different, so you can make it by adding spices according to your own.


 Course - main dish
 Cuisine - Indian Chinese
 Prep Time - 10 minutes
 Cook Time - 15 minutes
 Total Time - 25 minutes
 Servings - 5 ​​people



Ingredients:



1/2 kg boneless chicken
1/2 cup yogurt
1 tsp lemon juice
2 tsp rice flour
2 tsp oil
2 tsp red chilies
2 pieces of ginger
3-4 pieces garlic
2 tsp coriander
1 tsp black pepper
Salt to taste



Method | Chicken 65 Recipe:


1. First take the chicken pieces and wash them thoroughly with water and clean them. After doing so, dry the pieces.

2. Now grind ginger garlic onions etc. and prepare a paste. Now take a bowl, add ground spices to it, add curd, lemon juice, rice flour, salt, coriander, red chili, black pepper, etc. and prepare a solution.

3. After this, add the cleaned chicken pieces in the mixing bowl and mix well in the batter. Keep in mind that the batter and chicken pieces should be mixed well.

4. Now keep the bowl containing this mixture for a while so that it mixes well.
When this is done, take a pan and heat oil by adding oil to it. When the oil becomes slightly hot then put the mixture prepared with the chicken in a bowl and fry it.

5. Lower the flame until the oil starts to rise above the chicken pieces. Your chicken will be cooked well and it will not taste raw.


6. Turn off the gas after doing this for a while, your hot chicken 65 is ready, pour it out on a plate and add lemon juice and serve hot. Your chicken 65 is ready.





The Recipe Also Available In Hindi:



सामग्री:





1/2 किलो बोनलेस चिकन
1/2 कप दही
1 चम्मच नींबू का रस
2 चम्मच चावल का आटा
2 चम्मच तेल
2 चम्मच लाल मिर्च
अदरक के 2 टुकड़े
3-4 टुकड़े लहसुन
2 चम्मच धनिया
1 चम्मच काली मिर्च
नमक स्वादअनुसार



विधि | चिकन 65 पकाने की विधि:




1. सबसे पहले चिकन के टुकड़े लें और उन्हें पानी से अच्छी तरह से धोकर साफ कर लें। ऐसा करने के बाद, टुकड़ों को सुखा लें।

2. अब अदरक लहसुन प्याज आदि को पीसकर एक पेस्ट तैयार करें। अब एक बाउल लें, उसमें पिसे हुए मसाले डालें, दही, नींबू का रस, चावल का आटा, नमक, धनिया, लाल मिर्च, काली मिर्च आदि डालकर एक घोल तैयार करें।

3. इसके बाद, मिक्सिंग बाउल में साफ चिकन के टुकड़े डालें और बैटर में अच्छी तरह मिलाएँ। ध्यान रखें कि बैटर और चिकन के टुकड़ों को अच्छी तरह मिलाया जाना चाहिए।

4. अब इस मिश्रण वाले कटोरे को कुछ देर के लिए रख दें ताकि यह अच्छे से मिक्स हो जाए।

जब यह हो जाए, एक पैन लें और उसमें तेल डालकर गर्म करें। जब तेल थोड़ा गर्म हो जाए तो चिकन से तैयार मिश्रण को एक कटोरे में डालें और उसे फ्राई करें।

5. जब तक तेल चिकन के टुकड़ों से ऊपर उठने लगे तब तक आंच कम कर दें। आपका चिकन अच्छी तरह से पकाया जाएगा और यह कच्चा नहीं लगेगा।


6. थोड़ी देर ऐसा करने के बाद गैस बंद कर दें, आपका गर्मागर्म चिकन 65 तैयार है, इसे एक प्लेट में निकाल लें और इसमें नींबू का रस मिलाएं और गर्मागर्म सर्व करें। आपका चिकन 65 तैयार है।



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