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macroon



For how many people: 2
Preparation Time: 15 minutes
Cook time: 1 hour 45 minutes
Total time: 2 hours
Difficulty: Medium


  • Macaroons are a type of biscuits/cookies such as a sweet snack that you can eat with tea. Macaroons derived from French cookies have become popular in different tastes around the world today, ranging from hazelnuts to strawberries you will find macarons. Here we have instructed you to give macaroons an Indian twist on the occasion of Republic Day. You can also try this recipe at home easily.




Ingredients:



1 cup almond flour
1.5 cups sugar (powder)
3 egg white
1/4 tsp cream of tartar
3 tablespoons white sugar
Green Food Color
Orange food color
White Food Color

To make cream cheese filling:

2 tablespoons butter, without salt
100g Cream Cheese
1 cup powdered sugar
1 tsp vanilla extract
2 tsp heavy cream



Method:


To make macarons shells:


1.Mix almond flour and powdered sugar in a bowl.

2. Now start whipping the egg white. If it starts to foam, then add cream and tartar to it. When the egg white shaving cream looks like, add sugar to it.

3. After this, divide the mixture containing almond flour and sugar in egg white and divide it into 3 parts. The batter should not be too thin, it should be slightly thick.

4. Divide the batter into 3 parts, leave one as it is and mix one of the remaining two parts with green and orange color in the other. Insert these three batteries into three separate piping bags. Now make macaroons with the help of pipes on the cookies sheet.

5. Let the macaroons set on the room temperature for 45 minutes and preheat the oven to 300 degrees. When the shells are completely dry, bake the macaroons at 300 degrees for 15 to 17 minutes. Take Out from the Microwave oven and let them Chill Entirely.

To make cream cheese filling:


1. Beat the butter and cream cheese until they become smooth and creamy. Add powdered sugar, add half a cup at a time, and beat well after every addition.

2. Add vanilla extract to it and mix well. Also, add white food color.

3. Add heavy cream, add 1 teaspoon at a time. The feeling should be thick.

Fill the macarons:

1. When the macarons cool down completely, take them out of the parchment paper.

2. Enjoy applying cream cheese filling on these.





The Recipe Also Available In Hindi:


सामग्री:




1 कप बादाम का आटा
1.5 कप चीनी (पाउडर)
3 अंडे का सफेद
टार्टर का 1/4 चम्मच क्रीम
3 बड़े चम्मच सफेद चीनी
हरा खाद्य रंग
नारंगी खाने का रंग
सफेद खाद्य रंग

क्रीम पनीर भरने के लिए:

नमक के बिना 2 चम्मच मक्खन
100 ग्राम क्रीम पनीर
1 कप पीसा हुआ चीनी
1 चम्मच वेनिला अर्क
2 चम्मच हैवी क्रीम




तरीका:



मैकरॉन के गोले बनाने के लिए:




1. मिक्स बादाम का आटा और एक कटोरी में पिसी चीनी।

2. अब अंडे की सफेदी फेंटना शुरू करें। अगर यह झाग उठने लगे, तो इसमें क्रीम और टार्टर डालें। जब अंडे की सफेद शेविंग क्रीम दिखे, तो इसमें चीनी मिलाएं।

3. इसके बाद, अंडे के सफेद भाग में बादाम का आटा और चीनी मिलाकर मिश्रण को 3 भागों में विभाजित करें। बल्लेबाज बहुत पतला नहीं होना चाहिए, यह थोड़ा मोटा होना चाहिए।

4. बैटर को 3 भागों में विभाजित करें, एक जैसा है उसे छोड़ दें और शेष दो हिस्सों में से एक को हरे और नारंगी रंग के साथ मिलाएं। इन तीन बैटरी को तीन अलग-अलग पाइपिंग बैग में डालें। अब कुकीज़ शीट पर पाइप की मदद से मैकरून बनाएं।

5. मैकरून को 45 मिनट के लिए कमरे के तापमान पर सेट करें और ओवन को 300 डिग्री पर प्रीहीट करें। जब गोले पूरी तरह से सूख जाएं, तो मैकरून को 300 डिग्री पर 15 से 17 मिनट तक बेक करें। ओवन से निकालें और उन्हें पूरी तरह से ठंडा होने दें।



क्रीम पनीर भरने के लिए:



1. मक्खन और क्रीम पनीर को तब तक मारो जब तक वे चिकना और मलाईदार न हो जाएं। पीसा हुआ चीनी जोड़ें, एक समय में आधा कप जोड़ें, और हर जोड़ के बाद अच्छी तरह से हराया।

2. इसमें वनीला अर्क डालें और अच्छी तरह मिलाएँ। इसके अलावा, सफेद खाद्य रंग जोड़ें।

3. भारी क्रीम जोड़ें, एक बार में 1 चम्मच जोड़ें। भावना मोटी होनी चाहिए।



मैकरॉन भरें:



1. जब मैकरॉन पूरी तरह से ठंडा हो जाए, तो उन्हें चर्मपत्र कागज से बाहर निकालें।


2. इन पर क्रीम चीज़ फिलिंग का आनंद लें।


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