Hello Everyone!

Welcome To My Blog For Change Your Cooking Style With Delicious Taste.

The Destination For Delicious Food, With Definitive Recipes.


shrimp


  • Love seafood? Adore Pakode (Indian fritters)? Okay, so you landed in the right place. This easy-peasy shrimp pakoda recipe is a great way to satiate any and all seafood at the same time adding a touch of desi. How awesome is that?


  Course - Appetizer, Snacks
  Cuisine - Indian
  Prep Time - 35 minutes
  Cook Time - 10 minutes
  Servings -2 people


Ingredients:



10-15 prawns
1/4 teaspoon turmeric powder
1/2 teaspoon red chili powder
1/2 tsp ground chili powder
2 teaspoons lemon juice
salt to taste
To batter
1 onion, finely chopped
2 tbsp coriander leaves, chopped
1 red chili
1 tbsp Adrak-Lehsun paste
3 tbsp corn floor
2 tbsp gram flour
1/2 teaspoon red chili powder
1/4 teaspoon ground chili powder
1/2 small spoon chaat masala
salt to taste
Oil for frying


Method:


1. Clean the prawns thoroughly and soak the napkin water.

2. Now mix the prawns with turmeric, red chili, ground pepper, salt, and lemon juice and keep it for 30 minutes.

3. Prepare a thick batter by mixing the batter ingredients with water in a bowl and layer it on the prawns.

4. Heat the oil in the pan and fry the prawns well.

5. Soak more oil on the napkin and serve hot with chutney or sauce.





The Recipe Also Available In Hindi:



सामग्री:



10-15 झींगे
1/4 चम्मच हल्दी पाउडर
1/2 छोटा चम्मच लाल मिर्च पाउडर
1/2 टीस्पून पिसी मिर्च पाउडर
2 चम्मच नींबू का रस
नमक स्वादअनुसार


बैटर के लिए


1 प्याज, बारीक कटा हुआ
2 बड़े चम्मच धनिया पत्ती, कटी हुई
1 लाल मिर्च
1 टेबलस्पून अदरक-लेहसुन का पेस्ट
3 बड़े चम्मच मकई का फर्श
2 टेबलस्पून बेसन
1/2 छोटा चम्मच लाल मिर्च पाउडर
1/4 चम्मच पिसी मिर्च पाउडर
1/2 छोटा चम्मच चाट मसाला
नमक स्वादअनुसार
तलने के लिए तेल




तरीका:




1. झींगे को अच्छी तरह से साफ करें और नैपकिन के पानी को भिगो दें।

2. अब झींगे को हल्दी, लाल मिर्च, पिसी मिर्च, नमक और नींबू के रस के साथ मिलाएं और 30 मिनट के लिए रख दें।

3. एक कटोरे में पानी के साथ बल्लेबाज सामग्री को मिलाकर एक मोटी बल्लेबाज तैयार करें और इसे झींगे पर परत करें।

4. पैन में तेल गर्म करें और झींगे को अच्छी तरह से भूनें।


5. नैपकिन पर अधिक तेल सोखें और चटनी या सॉस के साथ गर्म परोसें।



Eat Thoughtfully, Live Joyfully..!