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  • A vegetarian favorite, Chili Paneer is an integral part of every Indian Chinese meal. The dish was also in a gray-ed version, but excellent. Dry planting is more preferred due to the starter/specialty.


  • Chilean cheese is not something they brought from China earlier, because 'Chile is nothing' oriental and secondly, China does not want its cheese batter fried. But hey, if we can do a Manchurian, what is chili cheese. Follow this recipe to spice up your paneer.




INGREDIENTS:


200 grams of cottage cheese
1/2 teaspoon sugar
1/2 teaspoon Kashmiri red chili
3 tablespoons cornflour
1/2 tsp ground pepper
1 tbsp Lehsun, finely chopped
2 tablespoons green onion leaves, finely chopped
2 tablespoons green onion, finely chopped
1/2 cup capsicum, chopped
1 onion, chopped
1-2 Green chilies, long chopped and seeded
oil
3/4 tbsp soya sauce
1/2 teaspoon Sirka
Chili sauce


METHOD:



1. Make a paste by mixing red chili powder and sugar with water.

2. Make a thick batter of a cornflake, chili, salt, and water. Mix cheese in this batter.

3. Heat the oil in a pan or pan and take the oil in the paneer. Remove the fried paneer and keep it aside.

4. Now roast the lentils in the remaining oil in the pan, mix the vegetables again, and fry to a lesser extent.

5. Now add chili sauce, soy sauce, vinegar, red chili paste, and 2.5 tbsp of water and mix.
Add fried paneer and roast for 2 minutes.

6. Serve hot after punching with green onions.





The Recipe Also Available In Hindi:




सामग्री:




200 ग्राम पनीर
1/2 चम्मच चीनी
1/2 चम्मच कश्मीरी लाल मिर्च
3 बड़े चम्मच कॉर्नफ्लोर
1/2 टीस्पून पिसी मिर्च
1 बड़ा चम्मच लेहसुन, बारीक कटा हुआ
2 बड़े चम्मच हरे प्याज के पत्ते, बारीक कटा हुआ
2 बड़े चम्मच हरा प्याज, बारीक कटा हुआ
1/2 कप शिमला मिर्च, कटा हुआ
1 प्याज, कटा हुआ
1-2 हरी मिर्च, लंबी कटी और बीज वाली
तेल
3/4 बड़े चम्मच सोया सॉस
1/2 चम्मच सिरका
चिली सॉस





तरीका:





1. लाल मिर्च पाउडर और चीनी को पानी के साथ मिलाकर पेस्ट बना लें।

2. एक कॉर्नफ्लेक, चिली, नमक, और पानी का गाढ़ा घोल बनाएं। इस बैटर में पनीर मिलाएं।

3. एक कड़ाही या पैन में तेल गरम करें और पनीर में तेल लें। तले हुए पनीर को निकालकर अलग रख दें।

4. अब पैन में बचे हुए तेल में दाल को भूनें, सब्जियों को फिर से मिलाएं, और कुछ हद तक भूनें।

5. अब चिली सॉस, सोया सॉस, सिरका, लाल मिर्च पेस्ट और 2.5 टेबलस्पून पानी डालकर मिलाएं।
तले हुए पनीर डालें और 2 मिनट तक भुने।


6. हरे प्याज़ से सजाकर गरमागरम परोसें।


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