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broccoli



  • Broccoli and Aloo Poriyal is a simple vegetable in which potato and broccoli are cooked with daily spices. This vegetable is very good for health and can be prepared in very little time. Serve Broccoli and Aloo Poriyal along with Dal Fry and Phulka for dinner.


Cuisine: South Indian Recipes
Course: LunchDiet: Vegetarian
Pieces of Equipment Used: Hard Anodised Kadai (Wok)
Prep in: 20 Minutes
Cooks in: 15 Minutes

Ingredients:


1 broccoli, cut into small pieces
3 Potatoes, peeled and cut into wedges
1/2 teaspoon Rye
1 clove curry leaves
1 teaspoon Red chili powder
1/2 teaspoon turmeric powder
salt to taste
Oil, as to peruse

Method:


1. To make Broccoli and Potato Poriyal, first, prepare all the ingredients. In this vegetable we will cook potato and broccoli separately.

2. Now heat oil in a pan. Add mustard seeds and cook for 10 seconds. After this add the potatoes and salt and cook till the potatoes become soft. Once the potatoes are cooked add turmeric powder and red chili powder.

3. Cook for 2 minutes and separate the potatoes on a plate.

4. Add some more oil to the same pan. After this, add broccoli and salt and cook it. Be careful not to overcook.

5. After this, take the broccoli in potato and mix it well. Serve the Broccoli and Aloo Poriyal along with Dal Fry and Phulka for dinner.



The Recipe Also Available In Hindi:


सामग्री:




1 ब्रोकोली, छोटे टुकड़ों में काट लें
3 आलू, छील और कील में कटौती
1/2 चम्मच राई
1 लौंग करी पत्ता
1 चम्मच लाल मिर्च पाउडर
1/2 चम्मच हल्दी पाउडर
नमक स्वादअनुसार
तेल, उपयोग के अनुसार



तरीका:




1. ब्रोकली और आलू पोरियाल बनाने के लिए, सबसे पहले सभी सामग्री को तैयार कर लें। इस सब्जी में हम आलू और ब्रोकली को अलग-अलग पकाएंगे।

2. अब एक पैन में तेल गर्म करें। सरसों के बीज जोड़ें और 10 सेकंड के लिए पकाएं। इसके बाद आलू और नमक डालें और आलू के नरम होने तक पकाएं। आलू पक जाने के बाद हल्दी पाउडर और लाल मिर्च पाउडर डालें।

3. 2 मिनट तक पकाएं और आलू को एक प्लेट पर अलग करें।

4. उसी पैन में थोड़ा और तेल डालें। इसके बाद ब्रोकली और नमक डालकर पकाएं। ओवरकुक नहीं करने के लिए सावधान रहें।

5. इसके बाद, आलू में ब्रोकली लें और इसे अच्छे से मिलाएं। डिनर के लिए ब्रोकोली और आलू पोरियल को दाल फ्राई और फुल्का के साथ परोसें।


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