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tikka




Content:

400 gm Cheese
1 cup yogurt
1 tsp oil
2 small spoon ginger garlic paste
2 tsp cornflour
1/4 tsp turmeric
1/2 tsp garam masala
salt to taste
1 tsp tandoori masala
1/2 tsp chaat masala
1 tsp Kasuri Menti
1/2 tsp cauliflower


Method:

Mix the curd well.

First, put the paste that was made in the curd. Add all the spices to it along with the ginger garlic paste.

Now mix the paste and spices well. After adding the whole mixture, add chopped pieces of paneer to it.

When all the mixture mixes well, give it a break for a while.

Now heat oil in a pan. Add the paneer pieces in the oil and fry them till they turn light brown. Do the same with all the pieces little by little.

When all the pieces of cottage cheese are well fried, take them out on a plate.

Serve hot with chaat masala or garam masala.



Also Available in Hindi:



सामग्री:



400 ग्राम पनीर

1 कप दही

1 चम्मच तेल

2 छोटे चम्मच अदरक लहसुन का पेस्ट

2 चम्मच कॉर्नफ्लोर

1/4 छोटा चम्मच हल्दी

1/2 टी स्पून गरम मसाला

नमक स्वादअनुसार

1 चम्मच तंदूरी मसाला

1/2 छोटा चम्मच चाट मसाला

1 चम्मच कसूरी मेंथी

1/2 छोटा चम्मच फूलगोभी





तरीका:



दही को अच्छी तरह मिलाएं।

सबसे पहले, दही में जो पेस्ट बनाया गया था उसे डालें। अदरक लहसुन के पेस्ट के साथ इसमें सभी मसाले मिलाएं।

अब पेस्ट और मसालों को अच्छे से मिलाएं। पूरे मिश्रण को मिलाने के बाद इसमें पनीर के कटे हुए टुकड़े डालें।

जब सभी मिश्रण अच्छी तरह से मिक्स हो जाएं, तो इसे थोड़ी देर के लिए विराम दें।

अब एक पैन में तेल गर्म करें। पनीर के टुकड़ों को तेल में डालकर हल्का भूरा होने तक भूनें। थोड़ा-थोड़ा करके सभी टुकड़ों के साथ ऐसा ही करें।

जब पनीर के सभी टुकड़े अच्छी तरह से तल लें, तो उन्हें प्लेट में निकाल लें।


चाट मसाला या गरम मसाला के साथ गरम परोसें।







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