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fish


Ingredients:

Fish fille 250 grams
Oil 1 tablespoon
Ginger finely chopped 2 inch
Green chilies finely chopped 2
Potatoes boiled and peeled and mashed
Soya granules 1 cup
Jaifal powder 1
Fresh coriander finely chopped 2 teaspoons
Salt to taste
Egg white 1


Method:

Step 1
Heat 1 tablespoon oil in a non-stick pan, add ginger and fry until lightly golden.

Step 2
Add the fish fillets and cook while turning, till the same is cooked from both sides. Now add green sprinkles, mix and keep in a bowl.

Step 3
Then add potatoes, soya granules, nutmeg powder, coriander, salt, and egg white and mix well. Heat oil in a nonstick pan.

Step 4
Make equal parts of the mixture and shape them into cutlets. Put a few cutlets in the pan and cook till it becomes golden and crispy on both sides. Remove from the oil and place it on the absorbent paper. Serve hot by placing it on a serving plate.


Also Available in Hindi:


सामग्री:


मछली का बुरादा 250 ग्राम
तेल 1 बड़ा चम्मच
अदरक बारीक कटी हुई २ इंच
हरी मिर्च बारीक कटी हुई २
आलू उबले हुए और छिलके वाले और मैश किए हुए
सोया दाने 1 कप
जयफल पाउडर १
ताजा धनिया बारीक कटा हुआ 2 चम्मच
नमक स्वादअनुसार
अंडा सफेद १


तरीका:


चरण 1
नॉन-स्टिक पैन में 1 बड़ा चम्मच तेल गरम करें, अदरक डालें और हल्का सुनहरा होने तक भूनें।

चरण 2
मछली के फ़िललेट्स को जोड़ें और मोड़ते हुए पकाएँ, जब तक कि दोनों तरफ से समान पक न जाए। अब इसमें हरी स्प्रिंकल्स मिलाएं, मिक्स करें और एक बाउल में रखें।

चरण 3
फिर आलू, सोया ग्रैन्यूल्स, जायफल पाउडर, धनिया, नमक, और अंडे का सफेद भाग डालकर अच्छी तरह मिलाएँ। एक नॉनस्टिक पैन में तेल गरम करें।


चरण 4
मिश्रण के समान हिस्से बनाएं और उन्हें कटलेट में आकार दें। पैन में कुछ कटलेट डालें और दोनों तरफ से सुनहरा और कुरकुरा होने तक पकाएं। तेल से निकालकर अब्सॉर्बेंट पेपर पर रखें। इसे सर्विंग प्लेट पर रखकर गर्मागर्म सर्व करें।


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