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tofu


For how many people: 2
Preparation Time: 10 minutes
Cook time: 40 minutes
Total time: 50 minutes
Difficulty: Easy


  • The pieces of chicken and tofu are marinated, stitched, and barbecued. You can serve it with peanut sauce. It is very easy to make, you can prepare it in just 40 minutes.

Ingredients:


2 chicken breast
A small bowl of tofu pieces
Half small bowl red and yellow bell pepper, cut into pieces
Oil (to apply to vegetables while barbecuing)

To prepare the marinade:


1 tbsp red curry paste
1 tsp soy sauce
3 tsp fish sauce
2 tsp ginger paste
3 tsp garlic paste
Salt to taste
1 tsp sugar
2 tablespoons oil
1 tsp butter

To prepare Peanut Sauce:


1 tbsp oil
2-3 garlic cloves, sliced
A small bowl (crushed) peanuts
A pinch of turmeric
1 tsp red chili powder
2 tablespoons sugar
4 tsp fish sauce
4-5 tbsp coconut milk


Method | To prepare the marinade:


1. Mix all the ingredients of marination together and prepare a paste.
To prepare the satay:

2. Marinate the chicken in a bowl.

3. Marinate the pieces of tofu and capsicum in another bowl.

4. Keep them in the fridge for about 15 to 20 minutes.

5. Now thread them into a stitch. Barbecue with light oil.

To prepare Peanut Sauce:


1. Add oil, garlic, and peanuts in a pan and fry.

2. Then add turmeric, red chili powder, sugar, fish sauce, and coconut milk to it.

3. Cook it for about two to three minutes.

4. Serve with satay.


The recipe also available in Hindi:


सामग्री:


2 चिकन स्तन
टोफू के टुकड़ों का एक छोटा कटोरा
आधा छोटा कटोरा लाल और पीली बेल मिर्च, टुकड़ों में काट लें
तेल (बारबेक्यू करते समय सब्जियों पर लगाने के लिए)

अचार तैयार करने के लिए:


1 बड़ा चम्मच लाल करी पेस्ट
1 चम्मच सोया सॉस
3 चम्मच फिश सॉस
2 चम्मच अदरक का पेस्ट
3 चम्मच लहसुन का पेस्ट
नमक स्वादअनुसार
1 चम्मच चीनी
2 बड़े चम्मच तेल
1 चम्मच मक्खन

मूंगफली सॉस तैयार करने के लिए:


1 बड़ा चम्मच तेल
2-3 लहसुन लौंग, कटा हुआ
एक छोटी कटोरी (कुचली हुई) मूंगफली
एक चुटकी हल्दी
1 छोटा चम्मच लाल मिर्च पाउडर
2 बड़े चम्मच चीनी
4 चम्मच मछली की चटनी
4-5 बड़े चम्मच नारियल का दूध


विधि | अचार तैयार करने के लिए:


1. मैरिनेशन की सभी सामग्री को एक साथ मिलाकर एक पेस्ट तैयार करें।
सेट तैयार करने के लिए:

2. एक कटोरे में चिकन को मैरिनेट करें।

3. टोफू और शिमला मिर्च के टुकड़ों को दूसरे कटोरे में मिलाएं।

4. उन्हें लगभग 15 से 20 मिनट के लिए फ्रिज में रखें।

5. अब उन्हें एक सिलाई में धागा। हल्के तेल के साथ बारबेक्यू।

मूंगफली सॉस तैयार करने के लिए:


1. एक पैन में तेल, लहसुन और मूंगफली डालें और भूनें।

2. फिर इसमें हल्दी, लाल मिर्च पाउडर, चीनी, फिश सॉस और नारियल का दूध मिलाएं।

3. इसे लगभग दो से तीन मिनट तक पकाएं।

4. सत्तू के साथ सर्व करें।


Eat Thoughtfully, Live Joyfully..!


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