How To Make Fish Rolls At Home?

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roll



Preparation Time: 11-15 minutes
Cooking time: 14-20 minutes
Cooking Level: Medium
Servings: 4
Taste: Spicy


Ingredients:



Fish fillets boiled and mashed 400 grams
Gram Flour
Ginger-garlic paste 1 tablespoon
Turmeric powder 1/4 tablespoon
Salt to taste
Onion finely chopped/sliced/sliced 1 healthy
Chaat masala 1/2 teaspoon
Fresh mint leaves finely chopped/chopped/chopped
Bread order tablespoons
Oil floor for



Method:



Step 1
Heat oil as required in a pan. Make a thick batter by adding 1½ cups gram flour, ginger-garlic paste, ½ tsp red chili powder, turmeric powder, salt and about ½ cup of water.

Step 2
Put the fish fila in a bowl, add onion, remaining red chili powder, chaat masala, salt, mint. Put the remaining gram flour and breadcrumbs on separate plates.

Step 3
Make small long rolls of the fish mixture, wrap each roll in gram flour, then dip it in gram flour solution and then wrap in breadcrumbs.

Step 4
Fry these rolls in hot oil till crisp. Remove from the oil and place it on the absorbent paper. Serve hot




Nutrition Info:



Calories: 1388
Carbohydrate: 101.9
Protein: 144.8
Fat: 44.5
Fiber: Iron- 9.2





The Recipe Also Available In Hindi:



सामग्री:




मछली का बुरादा 400 ग्राम उबला और मैश किया गया
बेसन
अदरक-लहसुन का पेस्ट 1 बड़ा चम्मच
हल्दी पाउडर 1/4 बड़ा चम्मच
नमक स्वादअनुसार
प्याज बारीक कटा हुआ / कटा हुआ / कटा हुआ १ स्वस्थ
चाट मसाला 1/2 चम्मच
ताजा पुदीने की पत्तियां बारीक कटी / कटी / कटी हुई
ब्रेड ऑर्डर बड़े चम्मच
के लिए तेल फर्श




तरीका:





चरण 1
एक पैन में आवश्यकतानुसार तेल गरम करें। 1½ कप बेसन, अदरक-लहसुन पेस्ट, batter टी स्पून लाल मिर्च पाउडर, हल्दी पाउडर, नमक और लगभग of कप पानी डालकर गाढ़ा घोल तैयार करें।

चरण 2
एक कटोरे में मछली का बुरादा डालें, उसमें प्याज, बचा हुआ लाल मिर्च पाउडर, चाट मसाला, नमक, पुदीना डालें। बचे हुए बेसन और ब्रेडक्रंब को अलग-अलग प्लेटों पर रखें।

चरण 3
मछली के मिश्रण के छोटे लंबे रोल बनाएं, प्रत्येक रोल को बेसन में लपेटें, फिर इसे बेसन के घोल में डुबोएं और फिर ब्रेडक्रंब में लपेटें।

चरण 4
इन रोल को क्रिस्पी होने तक गरम तेल में तलें। तेल से निकालकर अब्सॉर्बेंट पेपर पर रखें। गर्म - गर्म परोसें





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