Hello Everyone!

Welcome To My Blog For Change Your Cooking Style With Delicious Taste.


The Destination For Delicious Food, With Definitive Recipes.


soup



For how many people: 2
Preparation Time: 10 minutes
Cook time: 30 minutes
Total time: 40 minutes
Difficulty: Medium



Ingredients:



To prepare chicken stock:


1 onion
3 celery sticks
1/2 ginger
Chicken Bones
Coldwater

To prepare the soup:

1 chicken breast, sliced
1/2 tsp chili powder
A pinch of turmeric
1 tsp green chilies, sliced
¼ cup lemon juice
5-6 Brockley pieces
1 tsp fish sauce
A pinch of sugar
1/2 tsp garlic, finely chopped
1/2 cup coconut milk
¼ cup of coconut powder
1 cup vermicelli

For Garnishing:


Roasted Garlic
(Mashed) peanuts
2 green onions, sliced


Method:



1. Cook the chicken stock on low flame for about 1 ½ hour. When it is cooked, strain the stock in another pan. Keep on high heat.

2. Mix spices in this chicken broth. Then mix green chili, lemon juice, and fish sauce.

3. Then add Brockley to it. You can also add vegetables of your choice.

4. Now add chicken pieces and a pinch of sugar. Mix well and leave the flame lightly.

5. While the chicken is cooked, add olive oil and garlic in another pan.

6. Fry the garlic till it turns golden in color. When the garlic is roasted, take it out on paper.

7. Be careful, garlic burns very quickly, so fry while watching.

8. Then add coconut milk to the soup. Turn down the heat.

9. Soak coconut powder in a pan and fry it. When it is roasted, take it off the flame and keep it on the side.

10. Add boiled vermicelli to the soup. Check whether the chicken is fully cooked or not.

11. If the chicken is completely soft, add it to the bowl.

12. Garnish with peanuts, fried garlic, green onions, and roasted coconut powder from above.



The Recipe Also Available In Hindi:


सामग्री:




चिकन स्टॉक तैयार करने के लिए:



1 प्याज
3 अजवाइन चिपक जाती है
1/2 अदरक
मुर्गी की हड्डियां
ठंडा पानी


सूप तैयार करने के लिए:



1 चिकन स्तन, कटा हुआ
1/2 छोटा चम्मच मिर्च पाउडर
एक चुटकी हल्दी
1 चम्मच हरी मिर्च, कटा हुआ
Juice कप नींबू का रस
5-6 ब्रॉकली के टुकड़े
1 चम्मच मछली की चटनी
एक चुटकी चीनी
1/2 टी स्पून लहसुन, बारीक कटा हुआ
1/2 कप नारियल का दूध
¼ कप नारियल पाउडर
1 कप सेंवई

गार्निशिंग के लिए:


भुना हुआ लहसुन
(मसला हुआ) मूंगफली
2 हरी प्याज, कटा हुआ




तरीका:



1. लगभग 1 for घंटे के लिए धीमी आंच पर चिकन स्टॉक पकाएं। जब यह पकाया जाता है, तो दूसरे पैन में स्टॉक डालें। तेज गर्मी पर रखें।

2. इस चिकन शोरबा में मसाले मिलाएं। फिर हरी मिर्च, नींबू का रस और मछली की चटनी मिलाएं।

3. फिर इसमें ब्रॉकली मिलाएं। आप अपनी पसंद की सब्जियां भी डाल सकते हैं।

4. अब इसमें चिकन के टुकड़े और एक चुटकी चीनी मिलाएं। अच्छी तरह मिलाएं और आंच को हल्का छोड़ दें।

5. जबकि चिकन पकाया जाता है, दूसरे पैन में जैतून का तेल और लहसुन जोड़ें।

6. लहसुन को तब तक भूनें जब तक वह सुनहरे रंग का न हो जाए। जब लहसुन भुन जाए, तो इसे कागज पर निकाल लें।

7. सावधान रहें, लहसुन बहुत जल्दी जलता है, इसलिए देखते समय भूनें।

8. फिर सूप में नारियल का दूध मिलाएं। आँच को कम कर दें।

9. एक पैन में नारियल पाउडर भिगोएँ और इसे भूनें। जब यह भुन जाए तो इसे आंच से उतार लें और किनारे रख दें।

10. सूप में उबली हुई सेंवई डालें। चेक करें कि चिकन पूरी तरह से पका है या नहीं।

11. यदि चिकन पूरी तरह से नरम है, तो इसे कटोरे में जोड़ें।

12. ऊपर से मूंगफली, तली हुई लहसुन, हरा प्याज, और भुना हुआ नारियल पाउडर डालें।


Eat Thoughtfully, Live Joyfully..!



Don't Miss:

You Can Make White pasta salad At Home..!