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roll



Preparation Time: 24-30 minutes
Cooking time: 24-30 minutes
Servings: 4
Cooking Level: Medium
Taste: Soft


Ingredients:



Paneer ground 100 grams
Flour Roti 4
Potato peeled and mashed 2
Salt to taste
Lemon juice 1 tablespoon
Turmeric powder 1/4 teaspoon
Red chili powder 1/2 teaspoon
Roasted cumin powder 1 teaspoon
Mango powder 1 teaspoon
Chaat masala 1/2 teaspoon
Fresh coriander chopped 2 tablespoons
Oil floor for
Cauliflower 1/4 (a quarter short
Carrot 1 Healthy
Salt to taste
Chaat masala 1/2 teaspoon


Method:



Step 1
Grind the paneer in a bowl. Add potato, salt, lemon juice, turmeric powder, mango powder, and chaat masala. Finely chop the green coriander and mix well. Make kebabs of its size.

Step 2
Heat some oil in a pan and bake the kebabs. Turn over and roast it on the other side too. Meanwhile, cut the cabbage thinly and keep it in a bowl.

Step 3
Similarly, chop the carrots and put them in the bowl. Add salt and chaat masala and mix. Keep in the fridge to cool.

Step 4
Remove the kebabs from the pan and keep on a plate. Heat the rotis on the griddle lightly. Place a paneer kebab on each roti and add a little salad. Sprinkle some chaat masala and some roasted cumin powder on top. Roll and serve.



The Recipe Also Available In Hindi:


सामग्री:





पनीर जमीन 100 ग्राम
आटा रोटी ४
आलू छीलकर 2 मसल लें
नमक स्वादअनुसार
नींबू का रस 1 बड़ा चम्मच
हल्दी पाउडर 1/4 चम्मच
लाल मिर्च पाउडर १/२ चम्मच
भुना जीरा पाउडर 1 चम्मच
आम का पाउडर 1 चम्मच
चाट मसाला 1/2 चम्मच
ताजा धनिया कटा हुआ 2 बड़े चम्मच
के लिए तेल फर्श
फूलगोभी 1/4 (एक चौथाई छोटा
गाजर 1 सेहतमंद
नमक स्वादअनुसार
चाट मसाला 1/2 चम्मच



तरीका:




चरण 1
पनीर को एक बाउल में पीस लें। आलू, नमक, नींबू का रस, हल्दी पाउडर, आम पाउडर और चाट मसाला डालें। हरा धनिया बारीक काट लें और अच्छी तरह से मिलाएं। इसके आकार के कबाब बनाएं।

चरण 2
एक पैन में थोड़ा तेल गरम करें और कबाब को सेंकें। पलट कर दूसरी तरफ भी सेंक लें। इस बीच, गोभी को पतले काट लें और इसे एक कटोरे में रखें।

चरण 3
इसी तरह, गाजर काट लें और उन्हें कटोरे में डालें। नमक और चाट मसाला डालें और मिलाएँ। ठंडा करने के लिए फ्रिज में रखें।

चरण 4
कबाब को पैन से निकालें और एक प्लेट पर रखें। रोटियों को गड्डे पर हल्का गर्म करें। प्रत्येक रोटी पर एक पनीर कबाब रखें और थोड़ा सलाद जोड़ें। ऊपर से चाट मसाला और कुछ भुना जीरा पाउडर छिड़कें। रोल करें और परोसें।


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