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rice



For how many people: 4
Preparation Time: 10 minutes
Cook time: 1 hour
Total time: 1 hour 10 minutes
Difficulty: Medium


  • Kashmiri casserole is a wonderful dish. Made from a combination of chicken, rice, and dry fruits, the taste of this casserole will never be forgotten once tasted. It takes some time to make Kashmiri casserole, but whoever eats this casserole will become a fan of it.


Ingredients:


500 grams of rice
6-7 Chicken Thai
2 tsp cumin seeds
2 tsp coriander powder
3-4 Green Cardamom
3-4 cinnamon sticks
2 tsp two spoons: Mace
black peppercorns
5-6 cloves garlic
5-6 raisins
1 cup yogurt
2 tablespoons desi ghee
1 cup onion, sliced
1 tsp red chili powder
1 piece Ginger, finely chopped
oil
Salt
Water

Method:


1. First clean the rice and leave it in water for 20 minutes.

2. Then cut the chicken into equal pieces.

3. Clean them and drain their water.

4. Also mix a cup of curd, salt, red chili powder, turmeric powder, coriander powder, and black pepper powder. Mix and keep it on the side.

5. Now heat the ghee in a pan, add cloves, garlic, and onion and fry it.

6.After this add curd made by adding ginger and green chilies.

7. Once cooked for two minutes, add chicken to it. Then add salt over it.

8. After cooking for one minute, add two cups of water to it, so that rice is formed.

9. Leave the flame lightly for a while.

10. Once the chicken is cooked, add soaked rice to it.


11. Serve after the rice is cooked.




The Recipe Also Available In Hindi:



सामग्री:




500 ग्राम चावल
6-7 चिकन थाई
2 चम्मच जीरा
2 टी स्पून धनिया पाउडर
3-4 हरी इलायची
3-4 दालचीनी चिपक जाती है
2 चम्मच दो चम्मच: गदा
काली मिर्च के दाने
5-6 लौंग लहसुन
5-6 किशमिश
1 कप दही
2 बड़े चम्मच देसी घी
1 कप प्याज, कटा हुआ
1 छोटा चम्मच लाल मिर्च पाउडर
1 टुकड़ा अदरक, बारीक कटा हुआ
तेल
नमक
पानी



तरीका:




1. सबसे पहले चावल को साफ करें और इसे 20 मिनट के लिए पानी में छोड़ दें।

2. फिर चिकन को बराबर टुकड़ों में काट लें।

3. उन्हें साफ करें और उनके पानी की निकासी करें।

4. इसके अलावा एक कप दही, नमक, लाल मिर्च पाउडर, हल्दी पाउडर, धनिया पाउडर और काली मिर्च पाउडर मिलाएं। मिलाएं और साइड पर रख दें।

5. अब एक कड़ाही में घी गरम करें, उसमें लौंग, लहसुन और प्याज डालकर भूनें।

6. इसके बाद इसमें अदरक और हरी मिर्च डालकर बनाया गया दही मिलाएं।

7. दो मिनट पकने के बाद इसमें चिकन डालें। फिर इसके ऊपर नमक डालें।

8. एक मिनट पकाने के बाद, इसमें दो कप पानी डालें, ताकि चावल बन जाए।

9. थोड़ी देर के लिए आंच को हल्का छोड़ दें।

10. चिकन पक जाने के बाद इसमें भिगोए हुए चावल डालें।

11. चावल पकने के बाद परोसें।


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