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kachori



For how many people: 4
Preparation Time: 15 minutes
Cook time: 1 hour 25 minutes
Total time: 1 hour 40 minutes
Difficulty: Medium


  • Kachori is a popular street food that no one can live without eating. Kachori is made with much different stuffing. Deep Fry can also make this snack in a healthy way.



Ingredients:



50 gms urad dal powder
3 tsp red chili powder
4 tsp fennel powder
6 tsp coriander powder
1/4 tsp asafoetida
1 tsp yeast
250 grams wheat flour
2 tsp sugar
Water
Salt to taste
1-2 tsp oil


Method:


To prepare the feeling:


1. Take out the urad dal powder in a bowl and mix it well by adding water as per need. Leave it for 30 minutes. It should be puffed and dry.

2. Mix red chili powder, fennel powder, salt, coriander powder, asafetida in it and make it soft with the help of hot water.

To make Kachori:


1. Take a bowl and add wheat flour, sugar, water, and yeast to it and make it canned. Keep the doe for one hour.

2. Put a little oil on the dough and make a patty from it and fill the pedestal of urad dal in the middle. Roll it out from the cylinder into 6 to 7 inches.

3. Grease a baking tray and bake it in a preheated oven at 160 degrees until it becomes crispy and golden brown.





The Recipe Also Available In Hindi:


kachori

सामग्री:



50 ग्राम उड़द की दाल का पाउडर
3 चम्मच लाल मिर्च पाउडर
4 चम्मच सौंफ पाउडर
6 टी स्पून धनिया पाउडर
1/4 चम्मच हींग
1 चम्मच खमीर
250 ग्राम गेहूं का आटा
2 चम्मच चीनी
पानी
नमक स्वादअनुसार
1-2 चम्मच तेल




तरीका:




1. उड़द दाल पाउडर को एक कटोरे में निकाल लें और जरूरत के अनुसार पानी डालकर अच्छी तरह मिलाएं। इसे 30 मिनट के लिए छोड़ दें। यह फूला हुआ और सूखा होना चाहिए।

2. इसमें लाल मिर्च पाउडर, सौंफ पाउडर, नमक, धनिया पाउडर, हींग मिलाएं और गर्म पानी की मदद से इसे मुलायम बना लें।



कचौरी बनाने के लिए:



1. एक कटोरा लें और उसमें गेहूं का आटा, चीनी, पानी और खमीर मिलाएं और इसे डिब्बाबंद करें। एक घंटे के लिए मधुमक्खी रखें।

2. आटे पर थोड़ा सा तेल डालें और उसमें से एक पैटी बनाएं और बीच में उड़द की दाल का पेड़ा भरें। इसे सिलेंडर से 6 से 7 इंच के अंदर रोल करें।


3. एक बेकिंग ट्रे को ग्रीस करें और इसे प्रीहीट किए हुए ओवन में 160 डिग्री पर बेक करें जब तक कि यह क्रिस्पी और गोल्डन ब्राउन न हो जाए।


Eat Thoughtfully, Live Joyfully..!



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