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paneer


Content:

2 tablespoons sesame oil
2 tablespoons finely chopped garlic
1 teaspoon finely chopped ginger
1/2 cup chopped green onion
1/2 cup chopped capsicum
4 chopped green chilies
4 tablespoons Szechwan sauce
1 teaspoon soy sauce
2 cups of water
6 tablespoons corn floor
Chopped cottage cheese in 400 grams of cubes
2 teaspoon of rice wine
Ground black pepper, sugar and salt for decoration



Method:


Step 1:
First of all make a mixture of corn starch, add 1/4 cup of water and make a thick solution. Now add chopped spring onion, garlic, ginger, capsicum, and finely chopped green chilies.

Step 2:
Now take a nonstick pan, put sesame oil in it and heat it on medium flame. Add chopped garlic, ginger and fry for 2 minutes. When the garlic turns light brown, add chopped green onion, capsicum, and chopped capsicum and mix the vegetables well.

Step 3:
Cook the vegetables for 2-3 minutes on medium heat. When the vegetables are cooked, add Sagewan sauce to it and mix the vegetables well. Cook it on low heat and add soya to it. Add salt and pepper powder to it. Make it run well.

Step 4:
Prepare a light gravy by adding the remaining water to the pan. Stir it well, add some more water to it. Add sugar and salt as per your taste. Turn down the heat, keep stirring occasionally.

Step 5:
Now add cornflour mixer and mix well. Take care not to lump it, let it run. Cook it on low heat. When the gravy is made, add cottage cheese cubes and reduce the heat. Garnish this gravy with the remaining spring onion. Add rice wine to it and serve with noodles.


Recipe Also Available In Hindi:


सामग्री:

2 बड़े चम्मच तिल का तेल
2 बड़े चम्मच बारीक कटा हुआ लहसुन
1 चम्मच बारीक कटा हुआ अदरक
1/2 कप कटा हुआ हरा प्याज
1/2 कप कटी हुई शिमला मिर्च
4 कटी हुई हरी मिर्च
4 बड़े चम्मच सेचवान सॉस
1 चम्मच सोया सॉस
2 कप पानी
6 बड़े चम्मच मकई का फर्श
400 ग्राम क्यूब्स में कटा पनीर
2 चम्मच राइस वाइन
ग्राउंड काली मिर्च, चीनी और सजावट के लिए नमक




तरीका:


चरण 1:
सबसे पहले कॉर्न स्टार्च का मिश्रण बनाएं, 1/4 कप पानी डालें और गाढ़ा घोल बनाएं। अब कटा हुआ वसंत प्याज, लहसुन, अदरक, शिमला मिर्च, और बारीक कटी हरी मिर्च डालें।

चरण 2:
अब एक नॉनस्टिक पैन लें, उसमें तिल का तेल डालें और मध्यम आंच पर गर्म करें। कटा हुआ लहसुन, अदरक डालें और 2 मिनट के लिए भूनें। जब लहसुन हल्का भूरा हो जाए तो उसमें कटी हुई हरी प्याज, शिमला मिर्च, और कटी हुई शिमला मिर्च डालें और सब्जियों को अच्छी तरह मिलाएं।

चरण 3:
सब्जियों को मध्यम आँच पर 2-3 मिनट तक पकाएँ। जब सब्जियां पक जाएं, तो उसमें सेजवान सॉस डालें और सब्जियों को अच्छी तरह मिलाएं। इसे कम गर्मी पर पकाएं और इसमें सोया मिलाएं। इसमें नमक और काली मिर्च पाउडर मिलाएं। इसे अच्छे से चलाएं।

चरण 4:
पैन में बचा हुआ पानी डालकर हल्की ग्रेवी तैयार करें। इसे अच्छी तरह से हिलाओ, इसमें कुछ और पानी मिलाओ। अपने स्वाद के अनुसार चीनी और नमक डालें। गर्मी को कम करें, कभी-कभी हिलाते रहें।

चरण 5:
अब कॉर्नफ्लोर मिक्सचर डालें और अच्छी तरह मिलाएँ। ध्यान रहे इसे गांठ मत लगाओ, इसे चलने दो। इसे कम गर्मी पर पकाएं। जब ग्रेवी बन जाए तो पनीर के क्यूब्स डालें और आँच को कम कर दें। शेष ग्रेवी प्याज के साथ इस ग्रेवी को गार्निश करें। इसमें चावल की शराब मिलाएं और नूडल्स के साथ परोसें।



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