Hello Everyone!

Welcome To My Blog For Change Your Cooking Style With Delicious Taste.

The Destination For Delicious Food, With Definitive Recipes.


masala



Ingredients:

One and a half kg of chicken
Oil half cup
Onion 3 cups (sliced)
Curry Leaf Half Cup
Tomato 2 cups (grated)
Coriander leaves 1 cup (finely chopped)
Ginger 2 inch
Garlic 1 teaspoon
Mustard seeds three fourth teaspoon
Cumin 1 teaspoon
Black Pepper 1 teaspoon
Chili powder 1 teaspoon
Coriander powder 3 tablespoons
Turmeric powder half teaspoon
Water three fourth cup
Coconut 1/2 cup (grated)
Poppyseed


Method:


- Wash the chicken thoroughly with tap water 4 to 5 times and keep it aside. Prepare a paste by mixing 2 pieces of ginger, garlic, mustard seeds, cumin seeds, and black pepper.
- Now take chili powder, coriander powder, turmeric powder, and a little water and make a paste of it too. Prepare a separate paste of grated coconut and poppy seeds.

- Now heat the oil in a pressure cooker and add the onion and cook till it turns golden.

- Now add curry leaves, salt, and ginger-garlic paste and cook for 3-4 minutes.

- Now add light, chili, coriander, and prepared paste and mix well. Now add chicken pieces and fry for 5 minutes.

- Now add tomatoes to it and cook for 5 minutes and then add one and a half cup of water and let it cook for about 10-15 minutes.

- When the chicken becomes soft, add coconut and poppy paste to it and cook on low flame for 5 minutes.


- Finally, add coriander leaves, mix well, and serve hot with naan or roti.


Recipe Also Available in Hindi:


सामग्री:


डेढ़ किलो चिकन
तेल आधा कप
प्याज 3 कप (कटा हुआ)
करी पत्ता आधा कप
टमाटर 2 कप (कद्दूकस किया हुआ)
धनिया 1 कप (बारीक कटा हुआ)
अदरक 2 इंच
लहसुन 1 चम्मच
सरसों के बीज तीन चौथाई चम्मच
जीरा 1 चम्मच
काली मिर्च 1 चम्मच
मिर्च पाउडर 1 चम्मच
धनिया पाउडर 3 बड़े चम्मच
हल्दी पाउडर आधा चम्मच
पानी तीन चौथाई कप
नारियल 1/2 कप (कद्दूकस किया हुआ)
खसखस



तरीका:


- नल के पानी से चिकन को अच्छी तरह से 4 से 5 बार धोएं और अलग रख दें। अदरक, लहसुन, सरसों के बीज, जीरा और काली मिर्च के 2 टुकड़ों को मिलाकर एक पेस्ट तैयार करें।

- अब मिर्च पाउडर, धनिया पाउडर, हल्दी पाउडर और थोड़ा सा पानी लें और इसका पेस्ट भी बना लें। कसा हुआ नारियल और खसखस ​​का एक अलग पेस्ट तैयार करें।

- अब एक प्रेशर कुकर में तेल गर्म करें और उसमें प्याज डालकर सुनहरा होने तक पकाएं।

- अब इसमें करी पत्ता, नमक, और अदरक-लहसुन का पेस्ट डालें और 3-4 मिनट तक पकाएं।

- अब हल्का, मिर्च, धनिया, और तैयार पेस्ट डालकर अच्छी तरह मिलाएं। अब चिकन के टुकड़े डालें और 5 मिनट तक भूनें।

- अब इसमें टमाटर डालकर 5 मिनट तक पकाएं और फिर डेढ़ कप पानी डालें और लगभग 10-15 मिनट तक पकने दें।

- जब चिकन नरम हो जाए, तो इसमें नारियल और खसखस ​​का पेस्ट डालें और 5 मिनट तक धीमी आंच पर पकाएं।

- अंत में, धनिया पत्ती डालें, अच्छी तरह मिलाएँ, और नान या रोटी के साथ गर्म परोसें।


Eat Thoughtfully, Live Joyfully..!


Don't Miss:

How To Cook  Butter Chicken At Home?