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chicken





Ingredients:

500g Chicken Legs


For marination:

1 tsp red chili powder
2 tsp ginger-garlic paste
1/2 cup yogurt
1/2 tsp turmeric powder
1 tsp coriander powder
1 tsp garam masala powder
1 1/2 tsp salt


For Rice:

A pinch of saffron
1/2 cup milk
2 cups of water
5 cardamom
3 cloves
1 lentil stick
2 mace
2 large cardamom
5 black pepper
1/2 tsp salt
1 cup basmati rice


For Finishing:

1 tbsp ghee
1 tbsp coriander, chopped into pieces
2 tablespoon fried onions
3 almonds, sliced



Method:

1. Mix saffron in a cup of milk and keep it aside.

2. Now to prepare rice, discard the saffron, and put the ingredients in the washed rice. Cook it for 3.10 to 15 minutes.

3. Heat ghee in a pan and add marinated chicken and also cooked rice. Add saffron milk, coriander, fried onions, and chopped almonds and mix well.

4. Allow it to cook on low heat, cover it with foil for 20 to 30 minutes. (Allow it to cook until the water dries, the chicken and rice are completely cooked.)

5. Now open it and mix the rice well. You can serve it by adding some rose water on it.


6. Grind the chicken in a bowl and add marinating spices to it and let it marinate for 4 hours.



Also Available in Hindi:


सामग्री:



500 ग्राम चिकन लेग

1 छोटा चम्मच लाल मिर्च पाउडर

2 चम्मच अदरक-लहसुन का पेस्ट

1/2 कप दही

1/2 चम्मच हल्दी पाउडर

1 चम्मच धनिया पाउडर

1 चम्मच गरम मसाला पाउडर

1 1/2 चम्मच नमक





चावल के लिए:



एक चुटकी केसर

1/2 कप दूध

2 कप पानी

5 इलायची

3 लौंग

1 दाल स्टिक

2 गदा

2 बड़ी इलायची

5 काली मिर्च

१/२ टी स्पून नमक

1 कप बासमती चावल




परिष्करण के लिए:


1 बड़ा चम्मच घी

1 बड़ा चम्मच धनिया, टुकड़ों में कटा हुआ

2 चम्मच तली हुई प्याज

3 बादाम, कटा हुआ




तरीका:


1. एक कप दूध में केसर मिलाएं और इसे एक तरफ रख दें।

2. अब चावल तैयार करने के लिए, केसर को त्यागें और धुले हुए चावल में सामग्री डालें। इसे 3.10 से 15 मिनट तक पकाएं।

3. एक पैन में घी गरम करें और उसमें मैरीनेट किया हुआ चिकन और पका हुआ चावल डालें। केसर दूध, धनिया, तले हुए प्याज, और कटे हुए बादाम जोड़ें और अच्छी तरह से मिलाएं।

4. इसे कम गर्मी पर पकाने की अनुमति दें, इसे 20 से 30 मिनट के लिए पन्नी के साथ कवर करें। (इसे तब तक पकने दें जब तक पानी सूख न जाए, चिकन और चावल पूरी तरह से पक जाएं।)

5. अब इसे खोलें और चावल को अच्छे से मिलाएं। आप इस पर थोड़ा गुलाब जल डालकर इसे परोस सकते हैं।


6. एक कटोरे में चिकन को पीसें और इसमें मसालेदार मसाले डालें और इसे 4 घंटे के लिए मैरीनेट होने दें।





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