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veg



Veg Manchurian is a delicious and wonderful dish. It is very easy to create. It comes in a standard vegetable. It is ready in a very short time. Nowadays everyone likes to eat different dishes. That is why this dish is the best, it also has a different taste and also goes easily.

Famous - Veg Manchurian comes in a standard vegetable. You can make it at any party or function. If you want, you can also make it in the tiffin of children.

Specialty - Its most special feature is that a lot of vegetables are added in the veg Manchurian which is nutritious for us and gives strength to our body.

Ingredients:

1/4 cup Carrot Grated
1/4 cup beans
1 cup Gobi
1 tsp garlic
2 green chilies
1/2 cup all-purpose flour
2 t spoon cornflour
1/4 tsp soy sauce
1 cup onions
2 tsp ginger
1 tsp garlic
1/2 tsp chili sauce
1 tsp black pepper
Salt to taste
2 tsp oil

Method | Veg Manchurian Recipe:

1. To make veg Manchurian, firstly mix flour, cornflour, salt, carrots, beans, cabbage, ginger, garlic, green chili, and a little water in a vessel and mix well.

2. When the mixture of this mixture is ready, make a small round bowl and keep it aside on a plate.

3. Heat oil in a pan. Now add bowls and fry them. Fry the bowls until they turn light brown in color.

4. After doing so, add ginger, garlic and green chilies to the frying pan. Now add onion and fry it well by adding soya sauce, chili sauce, and mix it well. Add black pepper, cornflour, salt, pepper, etc. to this mixture and cook well.

5. When the gravy is cooked well, add Manchurian Bowls to it. Cook for a while. If the gravy is too thick then add water and dilute it and cook it.

6. After leaving for some time, the hot Manchurian bowls are ready. Serve with coriander leaves, etc. Hot veg Manchurian is ready



Also Available in Hindi:


सामग्री:



1/4 कप गाजर कद्दूकस किया हुआ

1/4 कप बीन्स

1 कप गोबी

1 चम्मच लहसुन

2 हरी मिर्च

1/2 कप ऑल पर्पस आटा

2 टी स्पून कॉर्नफ्लोर

1/4 टीस्पून सोया सॉस

1 कप प्याज

2 चम्मच अदरक

1 चम्मच लहसुन

1/2 छोटा चम्मच चिली सॉस

1 चम्मच काली मिर्च

नमक स्वादअनुसार

2 चम्मच तेल



विधि | वेज मंचूरियन रेसिपी:



1. वेज मंचूरियन बनाने के लिए सबसे पहले मैदा, कॉर्नफ्लोर, नमक, गाजर, बीन्स, पत्ता गोभी, अदरक, लहसुन, हरी मिर्च, और एक बर्तन में थोड़ा सा पानी डालकर अच्छे से मिक्स करें।

2. जब इस मिश्रण का मिश्रण तैयार हो जाए, तो एक छोटी गोल कटोरी बनाएं और इसे एक प्लेट पर अलग रख दें।

3. एक पैन में तेल गरम करें। अब कटोरे डालें और उन्हें भूनें। कटोरे को तब तक भूनें जब तक वे हल्के भूरे रंग के न हो जाएं।

4. ऐसा करने के बाद, कढ़ाई में अदरक, लहसुन और हरी मिर्च डालें। अब इसमें प्याज डालें और सोया सॉस, चिली सॉस डालकर अच्छी तरह से भूनें। इस मिश्रण में काली मिर्च, कॉर्नफ्लोर, नमक, काली मिर्च आदि मिलाएं और अच्छी तरह से पकाएं।

5. जब ग्रेवी अच्छे से पक जाए तो इसमें मंचूरियन बाउल मिलाएं। थोड़ी देर पकाएं। अगर ग्रेवी ज्यादा गाढ़ी हो तो पानी डालकर पतला कर लें और पकाएं।

6. कुछ समय के लिए छोड़ने के बाद, गर्म मंचूरियन कटोरे तैयार हैं। धनिया पत्ती आदि से सजाकर गरमा गरम मंचूरियन तैयार है



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