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fruit



Fruit custard is a delicious and wonderful dish. It is mostly eaten in a dessert. Everyone likes it very much and you can easily make it whenever you want.

Specialty - The most special feature of fruit custard is that it is very nutritious and gets ready quickly. You can make it whenever you want.

Fruit custard is very excellent. It is very easy to make it, you can make it whenever you want. It does not take much time to make it. All the ingredients are also available at home. Children like fruit custard very much. Today we have brought you an easy method with the help of which you can make delicious fruit custard. Follow the recipe given below and make everyone happy by making delicious fruit custard.

Content:

1-liter milk
200 gm grapes
200 gm cream
150 gm sugar
1/4 cup vanilla custard
1 pomegranate
1 mango
1 apple

Method | Fruit Custard Recipe:

1. To make fruit custard, firstly cut all the fruits well. Which is the peeling fruit as if the pomegranate takes out its grains. Take out all the fruits on a plate.

2. Now take milk in a vessel and keep some milk aside. Put the pot milk on the gas to boil. Add the custard powder to the remaining milk and dissolve it well. Take care not to leave the pieces.

3. After doing so, now put this solution in the boiling lime and cook it as well as add sugar to it. Wait 4-5 minutes for the milk to cook. Keep stirring the milk continuously so that it does not feel right.

4. Stir until the milk mixture is very thick. Also churn the cream well.

5. Now your milk must be cold. Add chopped fruits to the milk and add cream as well, mix all the mixture well.

6. Put it in a pot and keep it in the freeze for 3-4 hours. Your delicious and cool fruit custard is ready to survey it as per your wish.


Also Available in Hindi:


सामग्री:



1-लीटर दूध

200 ग्राम अंगूर

200 ग्राम क्रीम

150 ग्राम चीनी

1/4 कप वेनिला कस्टर्ड

1 अनार

1 आम

1 सेब



विधि | फ्रूट कस्टर्ड रेसिपी:



1. फ्रूट कस्टर्ड बनाने के लिए सबसे पहले सभी फलों को अच्छे से काट लें। जो छिलके वाला फल है जैसे कि अनार उसके दाने निकाल लेता है। एक प्लेट पर सभी फलों को बाहर निकालें।

2. अब एक बर्तन में दूध लें और थोड़ा दूध अलग रख दें। उबलने के लिए गैस पर पॉट दूध डालें। बचे हुए दूध में कस्टर्ड पाउडर डालकर अच्छी तरह से घोल लें। ध्यान रखें कि टुकड़ों को न छोड़ें।

3. ऐसा करने के बाद, अब इस घोल को उबलते चूने में डालें और इसे पकाएं और साथ ही इसमें चीनी भी मिलाएं। दूध को पकने के लिए 4-5 मिनट तक प्रतीक्षा करें। दूध को लगातार हिलाते रहें ताकि यह सही न लगे।

4. तब तक हिलाएं जब तक दूध का मिश्रण बहुत गाढ़ा न हो जाए। साथ ही क्रीम को भी अच्छी तरह मथ लें।

5. अब आपका दूध ठंडा होना चाहिए। कटे हुए फलों को दूध में मिलाएं और साथ में क्रीम भी डालें, सभी मिश्रण को अच्छी तरह मिलाएँ।

6. इसे एक बर्तन में डालें और 3-4 घंटों के लिए फ्रीज में रखें। आपका स्वादिष्ट और ठंडा फ्रूट कस्टर्ड आपकी इच्छानुसार इसका सर्वेक्षण करने के लिए तैयार है।






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