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mango



Mango ice cream is very tasty and wonderful. Eating ice cream in the summer season is more fun and if the same ice cream is mango ice cream, then the fun doubles even more. You can make it whenever you want.

Famous - Mango ice cream is very famous for being eaten during summertime. It is also very tasty in markets. Any party or function can be enjoyed by Mango Mango Ice Cream.

Specialty - As mangoes and ice creams are liked by everyone in the summer season and if you get both together then you will enjoy it even more. In Mango Ice Cream you get both the things together.

Mango ice cream has great taste. It is also very easy to make. All the ingredients to make it are easily found at home, you can make it whenever you want. 

Today we have brought you an easy method with the help of which you can make delicious Mango Ice Cream. Follow the method given below and make everyone happy by making awesome mango ice creams.


Content:

400 gm mango
800 gm milk
10 gm raisins
10 gm pistachios
10 gm Chironji
1 cup vanilla custard powder
1 cup Condensed Milk
1 cup of sugar
4 tsp cornflour
3-4 cardamom crushed


Method | Mango Ice Cream Recipe:

1. To make Mango Ice Cream, first, wash and clean the mango, now peel the mango and separate the inner rectum and take it out on a plate.

2. Now put the mango pieces in the grinder and grind it properly so that if the anus is diluted, there are no pieces in it.

3. After doing so, put a vessel on the gas and put milk in it for boiling. When the milk comes to a boil, add sugar, condensed milk, pistachios, chironji, cardamom, raisins, etc. and cook the milk well.

4. Keep stirring the milk continuously so that it is not in the pot below. When the milk comes to a boil, add custard powder and cornflour and mix it well.

 5. After doing this, wait for the milk to boil. When the milk is half cooked and thickened, turn off the gas and allow the milk mixture to cool.

6. After some time the milk cools down, then add ground mangoes to it and mix it well once. Pour all this mixture in the ice cream pot and keep it in the freezer to freeze.

7. After a few hours, remove the frozen ice cream from the freeze and enjoy the delicious and cool ice cream. Your mango ice cream is ready


Also Available in Hindi:


सामग्री:


400 ग्राम आम

800 ग्राम दूध

10 ग्राम किशमिश

10 ग्राम पिस्ता

10 ग्राम चिरौंजी

1 कप वेनिला कस्टर्ड पाउडर

1 कप कंडेंस्ड मिल्क

1 कप चीनी

4 चम्मच कॉर्नफ्लोर

3-4 इलायची कुचल दी





विधि | मैंगो आइसक्रीम रेसिपी:



1. मैंगो आइसक्रीम बनाने के लिए, सबसे पहले आम को धो कर साफ कर लें, अब आम को छील लें और उसके अंदर के मलाशय को अलग कर दें और इसे एक प्लेट में निकाल लें।

2. अब आम के टुकड़ों को ग्राइंडर में डालें और अच्छी तरह से पीस लें ताकि अगर गुदा पतला हो जाए, तो इसमें कोई टुकड़े न हों।

3. ऐसा करने के बाद, गैस पर एक बर्तन रखें और उबलने के लिए इसमें दूध डालें। जब दूध में उबाल आ जाए तो चीनी, कंडेन्स्ड मिल्क, पिस्ता, चिरौंजी, इलायची, किशमिश आदि डालकर दूध को अच्छी तरह से पकाएं।

4. दूध को लगातार हिलाते रहें ताकि वह नीचे के बर्तन में न रहे। जब दूध में उबाल आ जाए तो कस्टर्ड पाउडर और कॉर्नफ्लोर डालकर अच्छे से मिलाएं।

5. ऐसा करने के बाद, दूध के उबलने का इंतजार करें। जब दूध आधा पक जाए और गाढ़ा हो जाए, तो गैस बंद कर दें और दूध के मिश्रण को ठंडा होने दें।

6. कुछ समय बाद दूध ठंडा हो जाता है, फिर इसमें पिसे हुए आम डालकर एक बार अच्छे से मिलाएं। इस सारे मिश्रण को आइसक्रीम के बर्तन में डालें और फ्रीजर में जमने के लिए रख दें।


7. कुछ घंटों के बाद, जमे हुए आइसक्रीम को फ्रीज से निकालें और स्वादिष्ट और ठंडी आइसक्रीम का आनंद लें। आपकी मैंगो आइसक्रीम तैयार है





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