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brownie


Ingredients:

Dark chocolate 100 grams
Milk 1 1/2 cups
Maida 1 cup
Baking powder 1 teaspoon
Butter 1/2 cup + 1 tbsp + to apply
Castor sugar / fine sugar 3/4 cup
Eggs 2
Vanilla Essence 1 teaspoon
Walnuts 1/2 cup
Fresh cream 1 cup
Chocolate ganache 1 cup
Powdered sugar: 1/2 cup

Method:

Heat the oven to 180º Celsius. Apply a little butter to an eight-inch square cake tin. Sieve the flour and baking powder together and pour it into a bowl.

Put chocolate and butter in a microwave-safe bowl and keep it soft for one minute. Whisk in another bowl by adding castor sugar, eggs, and vanilla essence. Then add the flour mixture and walnuts and mix well.

Pour the mixture into the prepared cake tin, then place it in a hot oven and bake for 45 minutes. Take out of the oven, cool, and cut the squares out of the tin.


Now grind together the pieces of milk, cream, chocolate ganache, PC sugar, and brownies. Put this mixture in an airtight tin and let it cool in the refrigerator for eight to ten hours. Serve again.


Recipe Also Available in Hindi:


सामग्री:


डार्क चॉकलेट 100 ग्राम
दूध 1 1/2 कप
मैदा 1 कप
बेकिंग पाउडर 1 चम्मच
मक्खन 1/2 कप + 1 बड़ा चम्मच + लगाने के लिए
अरंडी चीनी / ठीक चीनी 3/4 कप
अंडे २
वेनिला सार 1 चम्मच
अखरोट 1/2 कप
ताजा क्रीम 1 कप
चॉकलेट गनाचे 1 कप
पीसा हुआ चीनी: 1/2 कप


तरीका:


ओवन को 180 the सेल्सियस तक गर्म करें। आठ इंच के चौकोर केक टिन पर थोड़ा मक्खन लगाएँ। आटा और बेकिंग पाउडर को एक साथ मिलाएं और इसे एक कटोरे में डालें।

माइक्रोवेव-सेफ बाउल में चॉकलेट और मक्खन डालें और इसे एक मिनट के लिए नरम रखें। कैस्टर शुगर, अंडे और वेनिला एसेंस को मिलाकर एक और बाउल में फेंट लें। फिर मैदा मिश्रण और अखरोट डालकर अच्छी तरह मिलाएँ।

तैयार केक टिन में मिश्रण डालो, फिर इसे गर्म ओवन में रखें और 45 मिनट के लिए बेक करें। ओवन से बाहर निकालें, ठंडा करें और वर्गों को टिन से बाहर निकालें।

अब दूध, क्रीम, चॉकलेट गन्ने, पीसी चीनी और ब्राउनी के टुकड़ों को एक साथ पीस लें। इस मिश्रण को एक एयरटाइट डब्बे में रखें और आठ से दस घंटे के लिए फ्रिज में ठंडा होने दें। फिर से सर्व करें।


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