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fish


  • This is an appetizer you can enjoy with your friends during bonfire night. The salmon fish pieces are pan-fried by adding spices and you can serve it with cucumber salad. You can make this dish in just 30 minutes.


- For how many people: 2
- Preparation Time: 15 minutes
- Cook time: 15 minutes
- Total time: 30 minutes
- Difficulty: Easy


Ingredients:

5 garlic cloves
10 ginger
2 grams coriander powder
2 grams Cumin Powder
2 t spoon sweet paprika
3 tsp turmeric powder
2 pinch cloves powder
Black pepper
75 grams plain yogurt
15 ml (ml) mustard oil
4 pieces of salmon fish
Cucumber salad


Method:

1. In a bowl, add ginger and garlic, coriander, cumin, paprika, turmeric, cloves, moist and black pepper. Add curd and 10 ml oil to it and whisk until it becomes smooth.

2. Put salmon fish pieces in it and cover and let it marinate. Cover it with plastic wrap and keep it in the fridge for 2 to 4 hours.


3. Put mustard oil in a nonstick pan and add salmon and fry each side on a medium flame for 5 minutes, after serving in a plate, serve with cucumber raita.


Recipe Also Available In Hindi:


सामग्री:

5 लहसुन लौंग
10 अदरक
2 ग्राम धनिया पाउडर
2 ग्राम जीरा पाउडर
2 टी स्पून मीठा पपरिका
3 चम्मच हल्दी पाउडर
2 चुटकी लौंग पाउडर
काली मिर्च
75 ग्राम सादा दही
15 मिली (एमएल) सरसों का तेल
सैलमन मछली के 4 टुकड़े
खीरे का सलाद


तरीका:


1. एक कटोरी में, अदरक और लहसुन, धनिया, जीरा, पेपरिका, हल्दी, लौंग, नम और काली मिर्च डालें। इसमें दही और 10 मिलीलीटर तेल मिलाएं और तब तक फेंटें जब तक यह चिकना न हो जाए।

2. इसमें सामन मछली के टुकड़े डालें और ढक दें और इसे मैरीनेट होने दें। इसे प्लास्टिक रैप से कवर करें और 2 से 4 घंटे के लिए फ्रिज में रखें।


3. एक नॉनस्टिक पैन में सरसों का तेल डालें और सामन डालकर मध्यम आँच पर 5 मिनट तक भूनें, एक प्लेट में निकालकर, खीरे के रायते के साथ परोसें।


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