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cream


Non-vegetarian are very popular among them and they will like this delicious recipe of cream chicken. Chicken can also be made in many ways. We are going to share with you the recipe for Cream Chicken. Cream chicken is made by rolling it with many great flavors. This is a great recipe for a dinner party.

Content:


1 kg Chicken
1 ml (ml) water
Half inch cinnamon
3-4 cloves
Two big cardamom
Some black peppercorns
Some green cardamom
Salt to taste
To grind
1/3 tsp black pepper
4-5 Green Cardamom
Some cloves
Half inch cinnamon

To base:


3 tsp refined oil
2 tbsp ginger-garlic paste
1 tsp coriander powder
1/3 tsp cumin powder
Salt to taste
2 tbsp kasoori methi
Some coriander leaves
1 tbsp cashew paste
1 tbsp garam masala
200 g cream
1 tsp black pepper
4-5 Green Cardamom


Method:


1. Add chicken and all spices to one liter of water and cook it well.

2. Roast dry by adding black pepper, green cardamom, cloves, and cinnamon.

3. Make a powder by grinding them in a mortar.

To base:


1. Heat oil in a pan, add ginger-garlic paste, coriander powder, cumin powder, and salt and fry it lightly.

2. Now add Kasuri methi and a little water and cook till it becomes soft.

3. Add chopped coriander.

4. Now mix cashew paste with other ingredients in it.

5. Remove the other ingredients from the chicken water and mix it in the main material

6. Now add garam masala and two teaspoons of cream and mix it.

7. Now add the cooked chicken to it and cook on a low flame for 20 minutes till the chicken becomes soft.

8. Mix the sold cream and cook on a low flame till it becomes thick.


9. Grind black pepper and cardamom and serve over cream chicken.




Recipe Also Available in Hindi:


सामग्री:




1 किलो चिकन
1 मिली (मिली) पानी
आधा इंच दालचीनी
3-4 लौंग
दो बड़ी इलायची
कुछ काली मिर्च
कुछ हरी इलायची
नमक स्वादअनुसार
पीसना
1/3 चम्मच काली मिर्च
4-5 हरी इलायची
कुछ लौंग
आधा इंच दालचीनी


आधार के लिए:



3 चम्मच रिफाइंड तेल
2 टेबलस्पून अदरक-लहसुन का पेस्ट
1 चम्मच धनिया पाउडर
1/3 टी स्पून जीरा पाउडर
नमक स्वादअनुसार
2 बड़े चम्मच कसूरी मेथी
कुछ धनिया पत्ती
1 बड़ा चम्मच काजू का पेस्ट
1 बड़ा चम्मच गरम मसाला
200 ग्राम क्रीम
1 चम्मच काली मिर्च
4-5 हरी इलायची




तरीका:




1. एक लीटर पानी में चिकन और सभी मसाले डालकर अच्छे से पकाएं।

2. काली मिर्च, हरी इलायची, लौंग और दालचीनी डालकर भूनें।

3. मोर्टार में पीसकर पाउडर बना लें।


आधार के लिए:



1. एक पैन में तेल गरम करें, उसमें अदरक-लहसुन का पेस्ट, धनिया पाउडर, जीरा पाउडर और नमक डालें और हल्का सा भूनें।

2. अब कसूरी मेथी और थोड़ा सा पानी डालकर नरम होने तक पकाएं।

3. कटा हरा धनिया डालें।

4. अब इसमें अन्य सामग्री के साथ काजू का पेस्ट मिलाएं।

5. चिकन सामग्री से अन्य सामग्री निकालें और इसे मुख्य सामग्री में मिलाएं

6. अब गरम मसाला और दो चम्मच क्रीम डालकर मिलाएं।

7. अब इसमें पका हुआ चिकन डालें और धीमी आंच पर 20 मिनट तक पकाएं जब तक कि चिकन नरम न हो जाए।

8. बेची हुई क्रीम मिलाएं और धीमी आंच पर गाढ़ा होने तक पकाएं।

9. काली मिर्च और इलायची को पीसकर क्रीम चिकन पर डालें।


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