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The Destination For Delicious Food, With Definitive Recipes.
Nowadays cumin rice comes in standard rice. Cumin rice has become the pride of every party. Be it any party or function, cumin rice is found everywhere. They can also be eaten with any vegetables or lentils.
- Course - Main Dish
- Prep Time - 10 minutes
- Cook Time - 20 minutes
- Total Time - 30 minutes
- Servings - 4 people
2 bowl rye
1 spinach
1 cream or cream
1/2 tsp tomatoes
1/2 tsp red chili
1 tbsp fennel seeds
Green chili as per taste
1/2 tsp turmeric powder
1/2 tsp oil
1. First of all, collect all the material. Now take the rice and soak them in water for some time.
2. Take a cauldron and keep it on the gas. Now turn down the heat and add some oil or ghee to it.
3. When the oil is hot, add cumin seeds in it. When cumin seeds become lightly heated, add finely chopped onion and after roasting, light onions add ginger garlic paste to it.
4. Fry until the onion becomes light brown in color. After this, add tomatoes to it. Roast the tomatoes until they are melted.
5. Now add turmeric, coriander powder, garam masala, spices, etc. Now add the soaked rice and mix well.
6. Now light the gas and let the rice cook with this mixture. Leave it for some time. Your hot cumin rice is ready
2 कटोरी राई
1 पालक
1 मलाई या मलाई
1/2 टीस्पून टमाटर
1/2 छोटा चम्मच लाल मिर्च
1 बड़ा चम्मच सौंफ के बीज
स्वादानुसार हरी मिर्च
1/2 छोटा चम्मच हल्दी पाउडर
1/2 चम्मच तेल
1. सबसे पहले, सभी सामग्री को इकट्ठा करें। अब चावल लें और उन्हें कुछ देर के लिए पानी में भिगो दें।
2. एक गोभी लें और इसे गैस पर रखें। अब आंच को धीमा कर दें और इसमें थोड़ा सा तेल या घी डालें।
3. तेल गरम होने पर उसमें जीरा डालें। जब जीरा हल्का गर्म हो जाए तो उसमें बारीक कटा प्याज डालें और भुनने के बाद, हल्के प्याज में अदरक लहसुन का पेस्ट डालें।
4. तब तक भूनें जब तक प्याज हल्के भूरे रंग का न हो जाए। इसके बाद इसमें टमाटर डालें। टमाटर को तब तक भूने जब तक वो गल न जाए।
5. अब हल्दी, धनिया पाउडर, गरम मसाला, मसाले आदि डालें। अब भिगोए हुए चावल डालें और अच्छी तरह मिलाएँ।
6. अब गैस को हल्का करें और चावल को इस मिश्रण से पकने दें। इसे कुछ समय के लिए छोड़ दें। आपका गरम जीरा चावल तैयार है
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Nowadays cumin rice comes in standard rice. Cumin rice has become the pride of every party. Be it any party or function, cumin rice is found everywhere. They can also be eaten with any vegetables or lentils.
- Course - Main Dish
- Prep Time - 10 minutes
- Cook Time - 20 minutes
- Total Time - 30 minutes
- Servings - 4 people
Content:
2 bowl rye
1 spinach
1 cream or cream
1/2 tsp tomatoes
1/2 tsp red chili
1 tbsp fennel seeds
Green chili as per taste
1/2 tsp turmeric powder
1/2 tsp oil
Method | Jeera Rice Recipe:
1. First of all, collect all the material. Now take the rice and soak them in water for some time.
2. Take a cauldron and keep it on the gas. Now turn down the heat and add some oil or ghee to it.
3. When the oil is hot, add cumin seeds in it. When cumin seeds become lightly heated, add finely chopped onion and after roasting, light onions add ginger garlic paste to it.
4. Fry until the onion becomes light brown in color. After this, add tomatoes to it. Roast the tomatoes until they are melted.
5. Now add turmeric, coriander powder, garam masala, spices, etc. Now add the soaked rice and mix well.
6. Now light the gas and let the rice cook with this mixture. Leave it for some time. Your hot cumin rice is ready
Recipe Also Available in Hindi:
सामग्री:
2 कटोरी राई
1 पालक
1 मलाई या मलाई
1/2 टीस्पून टमाटर
1/2 छोटा चम्मच लाल मिर्च
1 बड़ा चम्मच सौंफ के बीज
स्वादानुसार हरी मिर्च
1/2 छोटा चम्मच हल्दी पाउडर
1/2 चम्मच तेल
विधि | जीरा राइस रेसिपी:
1. सबसे पहले, सभी सामग्री को इकट्ठा करें। अब चावल लें और उन्हें कुछ देर के लिए पानी में भिगो दें।
2. एक गोभी लें और इसे गैस पर रखें। अब आंच को धीमा कर दें और इसमें थोड़ा सा तेल या घी डालें।
3. तेल गरम होने पर उसमें जीरा डालें। जब जीरा हल्का गर्म हो जाए तो उसमें बारीक कटा प्याज डालें और भुनने के बाद, हल्के प्याज में अदरक लहसुन का पेस्ट डालें।
4. तब तक भूनें जब तक प्याज हल्के भूरे रंग का न हो जाए। इसके बाद इसमें टमाटर डालें। टमाटर को तब तक भूने जब तक वो गल न जाए।
5. अब हल्दी, धनिया पाउडर, गरम मसाला, मसाले आदि डालें। अब भिगोए हुए चावल डालें और अच्छी तरह मिलाएँ।
6. अब गैस को हल्का करें और चावल को इस मिश्रण से पकने दें। इसे कुछ समय के लिए छोड़ दें। आपका गरम जीरा चावल तैयार है
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