Hello Everyone!
Welcome To My Blog For Change Your Cooking Style With Delicious Taste.
Ingredients:
Cottage cheese, sliced into square pieces: 400 grams
Oil 2 tablespoons
Onion, finely chopped 2 medium
Cashews 15 - 20
Tomatoes, finely chopped 5 healthy
Red chili powder 1 tsp
Coriander powder 1 tablespoon
Salt to taste
Butter 2 tablespoons
To decorate the cream
Kasuri Methi Powder 1 teaspoon
Garam masala powder 1 teaspoon
Cardamom powder 1/4 teaspoon
Method:
Step 1
Heat oil in a non-stick pan and add onions and cashews and fry it lightly.
Step 2
Add the tomatoes and cook for 10-12 minutes or until the tomatoes become anal. Add red chili powder, coriander powder, turmeric powder, and salt and fry it.
Step 3
Pour this mixture into a mixer jar, let cool, then grind it with a little water. Then pour the ground mixture into the same pan.
Step 4
Add butter, cover, and cook on a slow flame for 10 minutes.
Step 5
Then add the cream and mix well.
Step 6
Now add paneer, kasoori methi, garam masala powder, small cardamom powder and mix well.
Step 7
Take out in a serving bowl, garnish with a little cream and serve hot.
Recipe Also Available in Hindi:
सामग्री:
कॉटेज पनीर, चौकोर टुकड़ों में कटा हुआ: 400 ग्राम
तेल 2 बड़े चम्मच
प्याज, बारीक कटा हुआ 2 मध्यम
काजू 15 - 20
टमाटर, बारीक कटा हुआ 5 स्वस्थ
लाल मिर्च पाउडर १ छोटा चम्मच
धनिया पाउडर 1 बड़ा चम्मच
नमक स्वादअनुसार
मक्खन 2 बड़े चम्मच
क्रीम को सजाने के लिए
कसूरी मेथी पाउडर 1 चम्मच
गरम मसाला पाउडर 1 चम्मच
इलायची पाउडर 1/4 चम्मच
तरीका:
चरण 1
एक नॉन-स्टिक पैन में तेल गरम करें और उसमें प्याज और काजू डालकर हल्का भूनें।
चरण 2
टमाटर डालकर 10-12 मिनट तक या टमाटर के गुदा बनने तक पकाएं। लाल मिर्च पाउडर, धनिया पाउडर, हल्दी पाउडर और नमक डालकर भूनें।
चरण 3
इस मिश्रण को मिक्सर जार में डालें, ठंडा होने दें, फिर इसे थोड़े से पानी के साथ पीस लें। फिर उसी पैन में जमीन मिश्रण डालें।
चरण 4
मक्खन जोड़ें, कवर करें, और धीमी आंच पर 10 मिनट तक पकाएं।
चरण 5
फिर क्रीम डालकर अच्छी तरह मिलाएँ।
चरण 6
अब पनीर, कसूरी मेथी, गरम मसाला पाउडर, छोटी इलायची पाउडर डालें और अच्छी तरह मिलाएँ।
चरण 7
एक सर्विंग बाउल में निकाल लें, थोड़ा क्रीम से गार्निश करें और गर्मागर्म सर्व करें।
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Now You Can Cook Paneer Schezwan At Home!
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Cottage cheese, sliced into square pieces: 400 grams
Oil 2 tablespoons
Onion, finely chopped 2 medium
Cashews 15 - 20
Tomatoes, finely chopped 5 healthy
Red chili powder 1 tsp
Coriander powder 1 tablespoon
Salt to taste
Butter 2 tablespoons
To decorate the cream
Kasuri Methi Powder 1 teaspoon
Garam masala powder 1 teaspoon
Cardamom powder 1/4 teaspoon
Method:
Step 1
Heat oil in a non-stick pan and add onions and cashews and fry it lightly.
Step 2
Add the tomatoes and cook for 10-12 minutes or until the tomatoes become anal. Add red chili powder, coriander powder, turmeric powder, and salt and fry it.
Step 3
Pour this mixture into a mixer jar, let cool, then grind it with a little water. Then pour the ground mixture into the same pan.
Step 4
Add butter, cover, and cook on a slow flame for 10 minutes.
Step 5
Then add the cream and mix well.
Step 6
Now add paneer, kasoori methi, garam masala powder, small cardamom powder and mix well.
Step 7
Take out in a serving bowl, garnish with a little cream and serve hot.
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कॉटेज पनीर, चौकोर टुकड़ों में कटा हुआ: 400 ग्राम
तेल 2 बड़े चम्मच
प्याज, बारीक कटा हुआ 2 मध्यम
काजू 15 - 20
टमाटर, बारीक कटा हुआ 5 स्वस्थ
लाल मिर्च पाउडर १ छोटा चम्मच
धनिया पाउडर 1 बड़ा चम्मच
नमक स्वादअनुसार
मक्खन 2 बड़े चम्मच
क्रीम को सजाने के लिए
कसूरी मेथी पाउडर 1 चम्मच
गरम मसाला पाउडर 1 चम्मच
इलायची पाउडर 1/4 चम्मच
तरीका:
चरण 1
एक नॉन-स्टिक पैन में तेल गरम करें और उसमें प्याज और काजू डालकर हल्का भूनें।
चरण 2
टमाटर डालकर 10-12 मिनट तक या टमाटर के गुदा बनने तक पकाएं। लाल मिर्च पाउडर, धनिया पाउडर, हल्दी पाउडर और नमक डालकर भूनें।
चरण 3
इस मिश्रण को मिक्सर जार में डालें, ठंडा होने दें, फिर इसे थोड़े से पानी के साथ पीस लें। फिर उसी पैन में जमीन मिश्रण डालें।
चरण 4
मक्खन जोड़ें, कवर करें, और धीमी आंच पर 10 मिनट तक पकाएं।
चरण 5
फिर क्रीम डालकर अच्छी तरह मिलाएँ।
चरण 6
अब पनीर, कसूरी मेथी, गरम मसाला पाउडर, छोटी इलायची पाउडर डालें और अच्छी तरह मिलाएँ।
चरण 7
एक सर्विंग बाउल में निकाल लें, थोड़ा क्रीम से गार्निश करें और गर्मागर्म सर्व करें।
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