Hello Everyone!

Welcome To My Blog For Change Your Cooking Style With Delicious Taste.

The Destination For Delicious Food, With Definitive Recipes.


milk



Content

Milk Powder - 9 tablespoons
Melt - three and a half tablespoons
Baking soda - pinch
Lemon juice - 1 tsp
Ghee-butter - 1 tsp
Milk - 4-5 tablespoons


For syrup:

Sugar - 1 cup
Cardamom - 3 nos
Lemon juice - 1 tsp
Water - 1 cup


How to make:

Boil water and sugar in a pan. After boiling for a few minutes, it becomes greasy, so add cardamom powder and lemon juice.

Then cover it and set it aside. Now mix milk powder, mango, baking soda, ghee, lemon juice in a bowl and mix it well.

Make a dough by adding a little milk to it. The dough should be slightly sticky and soft.

Make small spheres out of them and fry the spheres in a light brown color.

Take it out and immediately add it to the sugar syrup. The rose is ready.


Also available in hindi:


सामग्री :

दूध पाउडर - 9 बड़े चम्मच
पिघल - साढ़े तीन बड़े चम्मच
बेकिंग सोडा - चुटकी
नींबू का रस - 1 चम्मच
घी-मक्खन - 1 चम्मच
दूध - 4-5 बड़े चम्मच



सिरप के लिए:

चीनी - 1 कप
इलायची - 3 नग
नींबू का रस - 1 चम्मच
पानी - 1 कप


milk



कैसे बनाना है:

एक पैन में पानी और चीनी उबालें। कुछ मिनट उबलने के बाद, यह चिकना हो जाता है, इसलिए इलायची पाउडर और नींबू का रस मिलाएं।

फिर इसे ढक कर एक तरफ रख दें। अब एक कटोरे में मिल्क पाउडर, आम, बेकिंग सोडा, घी, नींबू का रस डालकर अच्छे से मिलाएं।

इसमें थोड़ा सा दूध डालकर आटा गूंथ लें। आटा थोड़ा चिपचिपा और नरम होना चाहिए।

उनमें से छोटे गोले बना लें और गोले को हल्के भूरे रंग में भूनें।

इसे बाहर निकालें और तुरंत चीनी सिरप में जोड़ें। गुलाब तैयार है।







Eat Thoughtfully, Live Joyfully