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fish



content:

1/2 kg fish
3-4 green chilies
1 piece ginger
1 onion
1 tsp coriander leaves
2 tsp gram flour
1 tsp turmeric
1 tsp rice flour
1 tsp red chili
Salt to taste
1 tsp ginger garlic paste
1 tsp celery
1 tsp lemon juice
2 tsp oil


Method:

First take the fish and clean it thoroughly with water. After doing this, clean the fish and put salt and turmeric on it.

After this take a bowl and add rice flour, ginger paste, coriander, gram flour, parsley, lemon juice, red chili, etc. to it and make a paste and mix it well.

Now mix turmeric with salt and turmeric in this bowl and mix it well. Make sure that the spice is well applied to the fish.

Now take a pan and heat oil in it, add soaked fish pieces and fry it. Also add green chili pieces to it so that it tastes good. Now fry the fish well.

After doing this, when the fish is cooked in 5-10 minutes, take it out of the pan on a plate. Now decorate with chopped onions and coriander. Hot fish fry is ready.


Also available in Hindi


सामग्री:



1/2 किलो मछली

3-4 हरी मिर्च

1 टुकड़ा अदरक

1 प्याज

1 चम्मच धनिया पत्ती

2 चम्मच बेसन

1 चम्मच हल्दी

1 चम्मच चावल का आटा

1 छोटा चम्मच लाल मिर्च

नमक स्वादअनुसार

1 चम्मच अदरक लहसुन का पेस्ट

1 चम्मच अजवाइन

1 चम्मच नींबू का रस

2 चम्मच तेल





तरीका:


सबसे पहले मछली लें और उसे पानी से अच्छी तरह साफ करें। ऐसा करने के बाद, मछली को साफ करें और उस पर नमक और हल्दी डालें।

इसके बाद एक बाउल लें और उसमें चावल का आटा, अदरक का पेस्ट, धनिया, बेसन, अजमोद, नींबू का रस, लाल मिर्च आदि मिलाएं और इसका पेस्ट बना लें और इसे अच्छी तरह से मिलाएं।

अब इस कटोरे में नमक और हल्दी के साथ हल्दी मिलाएं और अच्छी तरह से मिलाएं। सुनिश्चित करें कि मछली में मसाला अच्छी तरह से लगाया गया है।

अब एक पैन लें और उसमें तेल गरम करें, उसमें भिगोई हुई मछली के टुकड़े डालें और भूनें। साथ ही इसमें हरी मिर्च के टुकड़े डालें ताकि इसका स्वाद अच्छा हो। अब मछली को अच्छे से फ्राई करें।


ऐसा करने के बाद, जब मछली 5-10 मिनट में पक जाती है, तो इसे एक प्लेट पर पैन से बाहर निकालें। अब कटे हुए प्याज़ और धनिया से सजाएँ। हॉट फिश फ्राई तैयार है।





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